• Wie verzekerd wil zijn van een leuke voetbalwedstrijd moet toch eens gaan overwegen om op zondagmiddag een bezoekje te brengen aan een thuiswedstrijd van RKAVV. Voor de derde keer op rij boekten de Leidschendammers in eigen huis een ruime overwinning. Dit keer moest het Meppelse MSC geloven aan de scoringsdrift die RKAVV dit seizoen op eigen veld heeft. In de vier thuiswedstrijden die het speelde vielen maar liefst 31 doelpunten. RKAVV heeft na vier thuiswedstrijden al meer doelpunten gemaakt dan het vorig seizoen in alle vijftien thuiswedstrijden deed: 18 om 17.  

  RKAVV startte erg sterk aan het treffen met MSC. De Drenthse ploeg van trainer Berry Zandink had voorafgaand evenveel punten als RKAVV. Binnen twee minuten kreeg RKAVV al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Binnen vijftig seconden nam Zakaria Amrani het vijandelijke doel onder vuur maar zijn schot vloog millimeters over. Vlak daarna stoomde Lovette Felicia vanaf de zijkant op richting datzelfde doel. De buitenspeler probeerde de bal te lobben maar faalde daarin waardoor de bal in het zijnet terecht kwam. 

  Hoewel RKAVV veel kansen creëerde en MSC er amper aan te pas liet komen moesten de Leidschendammers wel oppassen voor de Meppelse counters. Bekend is dat MSC erg gevaarlijk is in de omschakeling. Na vijf minuten was het aan doelman Mike Ten Kroode te danken dat de eerste kans voor MSC geen doelpunt werd. RKAVV raakte echter niet onder de indruk en bleef druk uitoefenen op de verdediging van MSC. Een treffer kon niet uitblijven en uiteindelijk was het Remco Overdevest die na elf minuten de ban brak. Na een mooie pass van de sterk spelende Mike van Toor tekende Overdevest voor de 1-0. In het vervolg vergat RKAVV het goede spel te belonen met nog een doelpunt. Het kreeg daar genoeg mogelijkheden voor maar balverlies op het middenveld betekende plots een doelpunt van MSC. Noah Schuurman ging er met de bal vandoor en plaatste de 1-1 achter Ten Kroode. Vier minuten later herstelde Zakaria Amrani de opgelopen schade alweer. Met een fraaie zwabberbal van afstand liet hij doelman Holterman kansloos: 2-1. Er leek voor RKAVV geen vuiltje aan de lucht want het was duidelijk beter dan MSC. Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust weer langszij. Jordy Veenstra schoot een afvallende bal schitterend in de bovenhoek: 2-2. 

  Na rust kwam RKAVV alweer snel op voorsprong nadat Jeremy van Lochem in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt door Stef Beute. Lovette Felicia mocht aanleggen vanaf elf meter en bracht de stand op 3-2. Vier minuten later gaf RKAVV echter de voorsprong opnieuw uit handen. Noah Schuurman was alert bij een corner werkte de 3-3 binnen. Ongeloof alom bij RKAVV dat zoveel meer kansen kreeg dan de gasten maar evenveel gescoord had na 51 minuten. Met nog een klein half uur op de klok kwamen de rood-witten voor vierde keer op voorsprong. Zakaria Amrani bereidde een fraaie aanval voor waarna Remco Overdevest de bal panklaar legde voor Lovette Felicia en de 4-3 een feit was. 

  Een aantal minuten later had Jeremy van Lochem de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na een goede actie van Lovette Felicia schoot Van Lochem van heel dichtbij op de paal. Vlak daarna maakte Van Lochem dat meer dan goed met een fraaie assist. Hij won een duel om de bal, zette goed door en zorgde ervoor dat Lovette Felicia zijn derde treffer van de middag kon maken: 5-3. Zelf scoorde Van Lochem negen minuten voor tijd de 6-3. En drie minuten na de zesde treffer bepaalde Van Lochem op fraaie wijze de eindstand op 7-3. Hij dribbelde langs de Meppelse defensie, deelde onderweg nog een panna uit en schoof vervolgens zelf de 7-3 in het doel. 

  Voor RKAVV is het na de competitieoverwinning op Emmen en de bekeroverwinningen op VUC en Kickers ’69 de vierde overwinning op een rij. Volgende week reist RKAVV af naar Drenthe om het op te nemen tegen koploper Hoogeveen.

  Uitslag loterij:
  122 ADO-Heerenveen inclusief parkeren
  104 Cavoda Pink
  141 Bootz Rum
  246 Hoppe Vieux
  155, 286, 311, 555, 199, 194, 133, 560, 275, 401: Toffifee

rfwbs-sliderfwbs-slide