• RKAVV vertrouwenscontactpersoon stelt zich voor

  Niets is fijner dan om je veilig te voelen. RKAVV wil graag jou die veiligheid bieden. Een vereniging zijn waar iedereen met plezier voetbalt en zich thuis voelt. Dat betekent dat we met elkaar binnen de vereniging er alles aan moeten doen om ongewenst gedrag als; treiteren en pesten, agressie, geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen zoveel mogelijk moeten zien te voorkomen.

  Ongewenst gedrag komt overal voor en kan dus (helaas) ook binnen onze vereniging voorkomen. Wat voor de één wellicht gezien wordt als een grapje of als normaal wordt ervaren, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn.
  Enige tijd geleden heeft het hoofdbestuur besloten om een vertrouwenscontactpersoon bij RKAVV toe te voegen aan het team. Ik was dan ook vereerd toen ik benaderd werd om deze rol op mij te nemen.

  Even kort iets over mezelf:
  Mijn naam is Miranda Remmerswaal. 53 jaar oud en dit jaar alweer 30 jaar getrouwd met Marco Remmerswaal, bij velen vast bekend.  Moeder van twee geweldige dochters; Myrthe en Lisa-Marie.  Myrthe heeft niet zo veel met voetbal maar Lisa-Marie voetbalt al jaren met veel plezier bij RKAVV. Zelf ben ik vooral liefhebber van het voetbalspelletje zelf en met regelmaat ben ik al jarenlang langs de lijn te vinden. In mijn werk heb ik langere tijd naast mijn hoofdfunctie ook de taak als klachtenfunctionaris / vertrouwenspersoon binnen de ondernemingsraad vervuld.

  Ik ben er om jou te helpen
  Ik ben er als vertrouwenscontactpersoon om jou te helpen als je je even niet op je plek binnen je team of de vereniging voelt of als je ongewenst gedrag ervaart. Natuurlijk is een vertrouwenscontactpersoon er voor jou om ongewenst gedrag te melden. Maar ook wanneer jij denkt dat jouw probleem minder ernstig is, maar je er wel graag even veilig met iemand over wilt praten.
  Wat kan ik jou bieden? Allereerst een luisterend oor, het liefst in een persoonlijk gesprek.

  Tijdens dit vertrouwelijk gesprek kijken wij samen wat de beste manier is om jouw problemen op te lossen. Soms is een gesprek al genoeg, soms zijn er vervolgstappen nodig. Zo kan het zijn dat ik als vertrouwenscontactpersoon je doorverwijs naar een hulpinstantie. Hierbij geldt altijd dat alles wat besproken wordt in vertrouwen is en ik nooit actie zal ondernemen zonder dit met jou te overleggen. Mijn rol is dus niet om het probleem inhoudelijk op te lossen, maar samen op zoek te gaan naar de juiste weg om tot een oplossing te komen wat voor jou goed voelt. Daarnaast zal ik samen met het bestuur op een preventieve werkwijze gaan samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen binnen de vereniging zich veilig kan voelen.
   
  Het mooiste zou zijn dat diegene direct wordt aangesproken op het gedrag wanneer dat als ongewenst wordt ervaren. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, woede of wat dan ook, kunnen reden zijn dat de betreffende persoon zich niet uitspreekt en er dus mee rond blijft lopen. Of soms weet je gewoon even niet wat jij met jouw gevoel aan moet. Dan is het heel fijn om bij iemand terecht te kunnen.

  Is er iets voorgevallen binnen de vereniging waar je niet uit komt?
  Ik ben te bereiken via:  vertrouwenscontactpersoon@rkavv.nl
   
  P.S. Verzoek aan alle voorzitters van werkgroepen/commissies en trainers/leiders om dit artikel te delen in jullie groepsapp/teamapp. Zowel bij de senioren- alswel de jeugdafdeling.
  Bij voorbaat dank, Miranda.

rfwbs-sliderfwbs-slide