• ⚽ RKAVV VR1 wint overtuigende de eerste bekerwedstrijd ⚽

  RKAVV Vrouwen 1 - Berkel Vrouwen 3 (Bekerwedstrijd) 

  Zaterdag 2 september 2023 

  De eerste officiële wedstrijd van het seizoen staat op de kalender. Na intensieve trainingen en twee oefenwedstrijden gaat het seizoen voor het team van Arjan Timmers nu officieel van start. 

  Om 11 uur werd er verzameld in de bespreekruimte waar het wedstrijdplan werd besproken, waarna aan de warming-up begonnen werd. Helaas viel Brechje tijdens de warming-up geblesseerd uit. 

  Tegenstander Berkel Vrouwen 3 kende wat andere gezichten dan verwacht maar de rood witte uit Leidschendam gaan van hun eigen kracht en kunnen uit. 

  Met de volgende 11 namen werd er aan de wedstrijd begonnen:

  Doel: Emily

  Defensie: Rosa, Lotte, Anouk, Anisa

  Middenveld, Melanie, Nikki, Louise

  Aanval: Zoëy, Lianne(c), Kim 

  Scheidsrechter Van Loon floot het start signaal en de wedstrijd was onderweg.

  De thuisploeg ging vol van start, positioneel stond de ploeg van Timmers goed en Berkel werd knap op de eigen helft gehouden. Kansen werden gecreëerd. Na achttien minuten was het raak na een mooie opbouw komt de bal bij Kim die deze prima op Zoëy geeft en zij schiet de 1-0 in de touwen. Berkel zet wat aan en creëert enkele corners die goed verwerkt worden. Anouk dirigeert haar defensie en linksback Rosa schuwt de duels niet en laat zien dat veld 7 van RKAVV is. RKAVV herstelt zich en zet hoog en op de juiste momenten druk wat resulteert in het achteruit voetballen van Berkel. De bal moet uiteindelijk naar de keepster en deze wordt een prooi voor Lianne die in minuut zesendertig de score verdubbeld, 2-0. 

  Berkel wordt wat fysieker maar de jonge ploeg van RKAVV (gemiddeld 20 jaar) geeft geen krimp en staat als een vesting. RKAVV voetbalt keurig door en na iets meer dan achtenveertig minuten fluit van Loon voor de rust. 

  Ook in de tweede helft is de thuisploeg vrouw en meester op veld 7 van de Kastelenring.

  Kim slalomt door de defensie van Berkel heen en schiet in de tweeënzeventigste minuut de 3-0 binnen. Na zevenenzeventig minuten gaat Anouk eruit en komt Romy binnen de lijnen. Kort hierna gaat Kim er weer vandoor en schiet haar tweede en de vierde voor de ploeg uit Leidschendam binnen. Daarna breekt Kim weer door en legt de bal op Eva die net naast schiet. De jonge spits uit de MO 20-1 krijgt een nieuwe kans en op aangeven van Melanie maakt zij de 5-0. RKAVV blijft door voetballen en ver in de blessuretijd geeft Melanie de bal op Zoëy en ook zij maakt haar tweede en schiet de eindstand op 6-0. 

  Een mooi resultaat voor het vlaggenschip van de meiden en vrouwen afdeling van RKAVV 

   

  Minuut 18:   1-0 Zoëy assist Kim

  Minuut 36:   2-0 Lianne

  Rust:           Rosa eruit, Iris erin

  Minuut 65:   Anisa eruit Julia (MO20-1) erin

  Minuut 69:   Lianne eruit Eva (MO20-1) erin

  Minuut 72:   3-0 Kim 

  Minuut 77:   Anouk eruit, Romy erin

  Minuut 80:   4-0 Kim 

  Minuut 89:   5-0 Eva Assist Melanie 

  Minuut 95:   6-0 Zoëy Assist Melanie

   

rfwbs-sliderfwbs-slide