• Niet alleen de mannen van RKAVV en RKDEO vochten een oefenduel uit, maar ook de eerste vrouwenteams van beide clubs kwamen tegen elkaar in actie op de Kastelenring. Deze wedstrijd stond in het teken van de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. RKAVV won nipt met 2-1.

    Bron HV, door Sander de Hollander

    De thuisploeg kreeg al snel de meeste kansen, maar RKDEO kwam op voorsprong. Na een handsbal in het strafschopgebied bij RKAVV kwam de bal op de stip te liggen. Michelle van Oosterlaken wist daar wel raad mee: 0-1. Het bezoekende team had daarmee geluk, aangezien ook aan RKDEO-zijde tot tweemaal toe de bal met de hand werd beroerd en er niet werd gefloten.
    Na rust kwam RKAVV goed terug in de wedstrijd. Michelle Hermis bediende Jessie van Leeuwen, die geen fout maakte en de 1-1 aantekende. Het werd daarna een fysieke strijd en ondanks vier wissels moest RKAVV tien minuten voor tijd met negen speelsters verder na een enkelblessure van Vreni van Herk en een onwillige schouder van Stephanie Groenendijk.
    Het duel leek op strafschoppen uit te draaien, maar RKAVV zag toch nog kans dik in blessuretijd met negen speelsters de volle buit binnen te halen. Na een stevige duw van Anthia Bergen legde de leidsman de bal alsnog op de stip bij RKDEO. Nina van der Hoeven wist met dat buitenkansje wel raad en schoot vanaf elf meter RKAVV naar de halve finale.

rfwbs-sliderfwbs-slide