• Een belangrijke wedstrijd zaterdag voor RKAVV VR1. Een overwinning op tegenstander Ariston zou betekenen dat de ploeg van Martin van der Lans en Nikita van der Wijngaard met nog 2 wedstrijden te gaan nagenoeg veilig is. RKAVV begon sterk en had na 3 minuten al een eerste doelpunt te pakken. Lotte Barmentloo probeerde het eens van afstand en verraste daarmee de keepster 0-1.

  RKAVV speelde geduldig. Ariston liet zich terugzakken en probeerde het veld klein te houden. Toch kwam RKAVV er met enkele combinaties goed door. Een mooie 1-2 tussen Jessie van Leeuwen en Linda Kemperman werd door laatst genoemde te gehaast over geschoten en even laten verzuimde Jessie een prachtige aanval door de as af te ronden. Ariston kwam echter steeds beter in het spel en RKAVV had moeite met het bewegelijke middenveld en voorhoede van Ariston. 

  De studentes uit Delft voetbalden in deze fase prima en doken steeds dreigender op voor de neus van Sterre van der Zalm. In de 32ste minuut kwam de ploeg dan ook terecht op gelijke hoogte.

  In de rust bleven de niet helemaal fitte Merijn Buitenhek en Linda Kemperman achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Lisa de Jong en Manouk Kroet. Lotte Barmentloo schoof daarmee door naar het middenveld en Francis Koning werd twee linies naar achteren gehaald. De omzetting bracht nieuwe energie in de Leidschendamse ploeg en net als in de eerste helft had RKAVV een vroege goal te pakken. Jessie frommelde zich in de48ste minuut langs drie tegenstanders en schoot de bal droog tegen de touwen. Een dubbel geklapte enkel en de 1-2 voorsprong waren het gevolg. RKAVV nam de touwtjes steviger in handen en bouwde de score verder uit via een corner van Romy van der Helm die er direct in vloog, 1-3.

  Ariston probeerde het nog wel, maar RKAVV stond in de tweede helft goed, was fel in de duels en maakte Ariston het voetballen onmogelijk. Jessie kon met haar gekwetste enkel niet verder en Jenske Kroes was met nog zo’n 20 minuten op de klok haar vervanger. 

  RKAVV kreeg nog diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar pas in de 88ste minuut was het Romy die op aangeven van Lotte de keepster met een mooie lob verschalkte, 1-4.

  Toen de scheidsrechter na 90 minuten affloot was het dubbel feest voor RKAVV, want concurrent Berkel had verloren, waardoor RKAVV nu officieel veilig is (en door het gelijke spel van Den Hoorn ook nog eens een plekje gestegen). Ook voor Ariston goed nieuws, want zij staan vooralsnog aan de goede kant van de nacompetitiestreep, maar hebben nog wel twee zware tegenstanders te gaan.

  4 punten uit de eerste 8 wedstrijden en een één na laatste plek op de ranglijst. Daar vond RKAVV zich terug na de eerste periode van dit seizoen. Nu staat het knap zesde en heeft het zelfs nog kans op de derde periode. Het staat daarin nu tweede (achter Monster, dat al een periode heeft) en voor Sparta (dat ook al periode heeft) en RCL (de tegenstander van volgende week).

  Ook is RKAVV nog in de race voor de Haaglandencup. Op 22 mei speelt het de halve finale tegen DSVP. Wie weet dus wat er na een stroeve start, nog mogelijk is voor RKAVV VR1 dit seizoen.

  Opstelling
  Sterre van der Zalm, Merijn Buitenhek (45 Lisa de Jong), Lotte Barmentloo, Michelle Hersmis, Vreni van Herk, Nina van der Hoeven, Linda Kemperman (45 Manouk Kroet), Jessie van Leeuwen (68 Jenske Kroes), Francis Koning, Sylvia van Leeuwen, Romy van der Helm

  Score verloop
  3e 0-1 Lotte Barmentloo (Linda Kemperman)
  32ste 1-1 Ariston
  48ste 1-2 Jessie van Leeuwen
  58ste 1-3 Romy van der Helm
  88ste 1-4 Romy van der Helm (Lotte Barmentloo)

rfwbs-sliderfwbs-slide