• RKAVV wint gemakkelijk van DSO

    Op Sportpark Bentwoud overklaste RKAVV de thuisploeg met een klinkende 0-5 overwinning door doelpunten van Edwin Agyare (2) en Remco Overdevest (3).

    Gezien de stand op de ranglijst was dit een belangrijke wedstrijd voor zowel DSO als RKAVV. De Leidschendammers begonnen sterk aan de wedstrijd en binnen twee minuten had Remco Overdevest al de kans op de openingstreffer na een voorzet vanaf rechts van Jubilee Djan. Niet veel later, in de vijfde minuut, werd Edwin Agyare diep gestuurd aan de rechterkant. Iedereen, inclusief de keeper, rekende op een voorzet, echter de bal werd subliem in het doel geschoten (0-1). RKAVV bleef DSO zowel vanaf links als rechts bestoken met scherpe aanvallen en het wachten was op een verdubbeling van score. De 0-2 werd dan ook snel gemaakt: een steekpass van Khashayar Saeb dwars door het midden kwam in de voeten van Edwin Agyare die beheerst scoorde. DSO was van slag en RKAVV bleef de tegenstander bestoken met de ene na de andere aanval. In de 35ste minuut was het weer Khashayar Saeb die een assist gaf, nu op Remco Overdevest die de keeper omspeelde en beheerst de 0-3 binnenschoot. Niet veel later was het weer raak, Edwin Agyare omspeelde twee tegenstanders en gaf een voorzet op Remco Overdevest, die de bal subliem stil legde, wegdraaide van zijn directe tegenstander en de bal langs de keeper schoot (0-4).

    Na de rust begon DSO, die vier keer had gewisseld, met meer druk naar voren. RKAVV was niet scherp en de thuisploeg kreeg in het eerste kwartier enkele corners en een kans, echter Mike ten Kroode redde bekwaam. Rond de 60ste minuut was het Nick Gardenier die een tegenstander omspeelde en de bal op doel schoot. Remco Overdevest was er als de kippen bij en gaf het laatste tikje en schoot daarmee zijn derde van de middag binnen (0-5). De wedstrijd was hiermee definitief in het slot en RKAVV speelde de wedstrijd gecontroleerd uit met nog wat mogelijkheden om de score verder uit te breiden.

rfwbs-sliderfwbs-slide