• RKAVV heeft Maurizio Ceccucci zijn mooiste verjaardagscadeau bezorgd. Op de geboortedag van de oefenmeester rekende de Leidschendammers af met de nummer twee van de hoofdklasse: Achilles 1894.
    Op een zwaar veld in Assen was het in de openingsfase voor beide ploegen wat aftasten. Uiteindelijk was het de thuisploeg die na twintig minuten voor de eerste kans zorgde. Wouter van der Molen kreeg een schietkans maar maaide over de bal heen waarna Mike Ten Kroode met zijn voet de bal weg kon werken. Niet veel later mocht ook RKAVV haar eerste kans noteren. Uit een voorzet van Remco Overdevest controleerde Peter Lomonaco de bal met zijn borst. Bij het schieten gleedt de gelegenheidspits echter uit waardoor zijn inzet een prooi was voor de keeper. Na een half uur spelen leek Mike Ten Kroode geklopt maar haalde Robin Steffens de bal van de lijn. Acht minuten voor de rust zette Giorgio Achterberg zichzelf alleen voor de doelman. Achterberg was volgens arbiter Horst eerder bij de bal dan doelman Otto waarna de bal op de stip ging. Voor de vierde wedstrijd op rij faalde Remco Overdevest niet vanaf elf meter en bepaalde hij de ruststand op 0-1.
    In de tweede helft hield RKAVV achterin lange tijd de controle. Van echt verzorgd voetbal was in het tweede bedrijf aan beide kanten niet echt sprake. Peter Lomonaco had al vroeg de score kunnen verdubbelen, maar vanaf drie meter schoot hij de bal tegen de doelman aan. Langzaamaan werd het pompen of verzuipen voor Achilles. Tevergeefs want de Leidschendamse defensie gaf geen krimp. Sporadisch kwam RKAVV er via Remco Overdevest gevaarlijk uit. In de laatste tien minuten toonde RKAVV zich, net als al de hele wedstrijd, een hecht collectief. Terwijl de gastheren er alles aan deden om een gelijkmaker te forceren was het drie minuten voor tijd invaller Serano van den Hurk die het duel besliste. De spits veroverde de bal, sprintte naar het doel en rondde fraai af: 0-2. In minuut 95 viel de bal alsnog binnen: 1-2. Maar de eerste uitoverwinning kwam voor RKAVV niet meer in gevaar.

Opstelling RKAVV: 1. Mike Ten Kroode 3. Jordy de Wit 5. Rico de Boer 6. Giorgio Achterberg (62’ Dave Hooijmans) 7. Brandon Richardson (80' Serano van den Hurk) 8. Robin Steffens 9. Remco Overdevest (91' Haitam El Marid) 12. Burak Huyuk 14. Peter Lomonaco 15. Riemer Bovet 16. Sjors Verhagen

38’ DOELPUNT! Remco Overdevest maakt voor de vierde wedstrijd op rij een strafschop: 0-1!
    87’ DOELPUNT! 0-2 Serano van den Hurk!
    90+5’ 1-2

De stand na alle gespeelde wedstrijden van vandaag:

Vanochtend werd de stoel in de bus versierd. Nog ietwat onwennig nam Maurizio plaats.