• RKAVV heeft zich herpakt. Na twee nederlagen op rij werd tegen RKHVV weer de volle buit gepakt. Dat deden de Leidschendammers overtuigend en met grote cijfers: 5-1. Dankzij de driepunter is RKAVV vijf plekken gestegen op de ranglijst.


  Eén minuut stilte ivm het overlijden van Lid van verdienste Leo van Rijswijk 

  Na anderhalve minuut keek RKAVV al tegen een achterstand aan. Lennart Rekmans werkte een voorzet achter doelman Mike Ten Kroode: 0-1. Direct na de openingstreffer nam RKAVV het initiatief en was het vele malen sterker dan RKHVV. Remco Overdevest kon vrij inkoppen uit een voorzet van Dave Hooijmans, maar zijn inzet ging naast. Na twaalf minuten viel alsnog de gelijkmaker. Brandon Richardson slingerde de bal voor waarna Rico de Boer de 1-1 tegen de touwen kopte. RKAVV bleef aandringen het was wachten op nog een treffer. Die kwam er dankzij Karam Boukhari. Boukhari speelde zichzelf vrij waarna hij met een strakke bal de doelman verschalkte: 2-1. De buitenspeler werd vorige week de schlemiel door in blessuretijd een strafschop te missen, maar tegen RKHVV groeide hij uit tot één van de belangrijkste spelers op het veld. Tien minuten voor rust omspeelde hij keeper Hemink waarna hij ook de 3-1 binnenschoot. Eén minuut later had hij zelfs een hattrick op zijn schoen, maar dit keer won de doelman het duel.

  RKAVV ging na rust gewoon door met het goede spel. De gasten uit Huissen kregen alle hoeken van het veld te zien en al snel resulteerde dat in kansen voor Robin Steffens, Riemer Bovet en Karam Boukhari. Zij troffen allen doelman Hemink die een monsterscore voor RKHVV voorkwam. Uiteindelijk duurde het slechts tien minuten na de theepauze voordat het volgende doelpunt mocht worden bijgeschreven. Riemer Bovet stoomde op waarna hij de bal panklaar bij Remco Overdevest afleverde die de 4-1 op het scorebord zette. Ook in het vervolg speelde RKAVV met RKHVV, uit een aantal mooie aanvallen werd echter geen doelpunt gemaakt. Met nog twintig minuten op de klok werd het nog erger voor RKHVV. Na een charge op Oalid Faik kreeg Bas Witjes een rode kaart. Ook Luuk Pelkman kreeg die rode kaart te zien, tien minuten voor tijd ontving hij wegens praten zijn tweede gele kaart. Vier minuten voor tijd maakte Remco Overdevest alsnog een doelpunt waarmee hij de eindstand op 5-1 bepaalde.

  Volgende week vindt dé bekerderby plaats wanneer RKAVV Forum Sport ontvangt. Op zaterdag 11 november wordt er om 17.00 uur afgetrapt. 

  Hieronder de drie musketiers van vandaag die samen verantwoordelijk zijn voor de vijf doelpunten. Links Karam Boukhari 2x, Remco Overdevest 2x en het eerste dpt van RKAVV door Rico de Boer.

   

rfwbs-sliderfwbs-slide