• RKAVV heeft het eigen publiek opnieuw kunnen vermaken. Ditmaal ondervond Quick’20 de Leidschendamse scoringsdrift op eigen veld. De doelpunten vielen in combinatie met goed voetbal en dus zagen de RKAVV-supporters hun club voor de vijfde keer op een rij een thuiswedstrijd winnen. RKAVV vond zo’n twee maanden geleden, na een teleurstellende start, de weg naar boven al. Vorige week kwam er een einde aan een sterke reeks na de nederlaag in de derby tegen HBS. Die nare nasmaak heeft de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci meer dan weg kunnen spoelen in het treffen met Quick’20. 

  RKAVV begon zoals het publiek dat gewend is: aanvallend voetbal vanaf de aftrap. Al snel werd Quick’20, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de derde divisie, ver naar achteren gedrukt en binnen tien minuten kwamen de Oldenzalers al goed weg. Na een mooie dribbel van Lovette Felicia haalde de buitenspeler hard uit. Hij zag zijn inzet echter uiteenspatten op de paal. De toon was gezet en RKAVV combineerde er fraai op los. Quick’20 werd daarentegen amper gevaarlijk. Een schot van Cas Goorhuis Oude Sanderink ging voorlangs en dat was dan ook het enige gevaarlijke moment voor de bezoekers. Bij RKAVV startte aanvoerder Robin Steffens, na een blessure, voor het eerst dit seizoen in de basis. Vooral in de openingsfase leverde hij een aantal passen op maat af bij de buitenspelers. 

  Quick’20 had voorafgaand evenveel punten als RKAVV maar binnen de lijnen had RKAVV een duidelijk overwicht. Halverwege het eerste bedrijf had Rico de Boer een goede kans om de score te openen. Na een mooie combinatie met Remco Overdevest stuitte De Boer op doelman Peterman. Vijf minuten later had De Boer echter alsnog een groot aandeel in de eerste treffer van de wedstrijd. De middenvelder pikte de bal op, dribbelde er een stukje mee en gaf de bal vervolgens af bij Lovette Felicia. Felicia rondde knap af: 1-0. 

  RKAVV had in de laatste vier thuiswedstrijden het publiek flink verwend. Er vielen maar liefst 23 doelpunten in die duels en hoewel de doelpunten vandaag iets langer op zich lieten wachten was het bij vlagen weer genieten voor de aanwezigen. Zo’n zeven minuten voor de rust zetten de toeschouwers hun handen op elkaar voor een zeer fraaie actie van balvirtuoos Zakaria Amrani. Met een dubbele actie speelde hij in één klap vier verdedigers uit. Het schot dat volgde vloog echter naast. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor RKAVV maar in de laatste vijf minuten voor de rust kwamen de rood-witten wel met de schrik vrij. Een Quick’20-schot van afstand belandde op de lat. Aan de andere kant leek Jubilee Djan de marge voor de theepauze te vergroten. Na opnieuw een fraaie aanval rondde Djan af maar nadat de vlag omhoogging werd de treffer geannuleerd. 

  Quick’20 had het de eerste vijfenveertig minuten zwaar gehad met RKAVV. In de rust greep trainer Steven Verheijen dan ook in met een dubbele wissel. RKAVV had na de pauze even moeite met uit te vogelen hoe de Oldenzaalse formatie opeens op het veld verscheen. Het zorgde ervoor dat Quick’20 RKAVV in de eerste vijf minuten terug op eigen helft drong. Echte kansen kreeg het niet maar RKAVV was in die fase wel opvallend slordig. Dat werd al snel hersteld en na vijf lastige minuten nam RKAVV het initiatief weer. Dat resulteerde ruim tien minuten na rust in een tweede treffer. Remco Overdevest sneed naar binnen toe en gaf de bal precies op maat mee aan Jeremy van Lochem. Van Lochem schoot beheerst de 2-0 achter de op hem afstormende doelman Peterman. 

  RKAVV beleefde opnieuw een heerlijke middag op De Kastelenring. Hoewel Quick’20 al vroeg besloot om alles of niets te gaan spelen met een extra aanvaller, kwam RKAVV amper in de verdrukking. Sterker nog, het werd door de weggegeven ruimte alleen nog maar gevaarlijker. Met nog ruim een kwartier op de klok besliste Jeremy van Lochem het duel definitief. Opnieuw was het uitblinker Remco Overdevest die het voorwerk deed. Hij dribbelde het halve veld over, speelde de bal naar Lovette Felicia die het speeltuig opzij legde naar Van Lochem. De 21-jarige spits gleed de 3-0 vervolgens in het doel. Voor Van Lochem zijn zevende doelpunt in vijf wedstrijden. 

  Remco Overdevest beloonde zijn sterke wedstrijd tien minuten voor tijd met een treffer. Een hoge bal van Lovette Felicia leek over alles en iedereen heen te vliegen. Overdevest had echter op tijd in de gaten waar de bal zou gaan komen en kon zo bij de tweede paal voor de 4-0 tekenen. Met nog drie minuten op de klok redde Quick’20 nog wel de eer. Tim Zwienenberg kopte vlak voor tijd de 4-1 tegen de touwen. 

  RKAVV is dankzij de overwinning op Quick’20 weer de meest scorende ploeg uit de hoofdklasse. Inmiddels is het ook dichter in de subtop gekropen met volgende week een topwedstrijd op het programma. RKAVV reist zondag af naar Noordwijk waar het de streekderby gaat spelen tegen SJC. Bij een overwinning op de zwart-witten passeert RKAVV ook SJC op de ranglijst.

  Loterij:
  558 Google Home Slimme Speaker
  112 ADO-Twente 2x incl. parkeren
  301 Luxe Kerststol
  161 Luxe Kerststol
  510 Luxe Kerststol
  183 Luxe Kerststol
  313 Milka Turboreep
  542 Milka Turboreep
  321 Toffifee
  254 Toffifee
  287 Toffifee
  525 Toffifee
  Wat gewonnen? Mail naar loterij@rkavv.nl

rfwbs-sliderfwbs-slide