• RKAVV heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen. Op eigen veld klopte de rood-witten Leonidas, dat vooraf slechts één punt minder had. In een vermakelijke wedstrijd, waar alles op en aan zat, won RKAVV uiteindelijk met 3-1. RKAVV staat nu derde in de hoofdklasse en is op dit moment de koploper in de tweede periode. 

  RKAVV ontving Leonidas met veel vertrouwen. Niet alleen hadden de Leidschendammers de voorgaande vier wedstrijden gewonnen, op eigen veld sloot het de laatste zes wedstrijden winnend af. Tegen het sterke Rotterdamse elftal kon RKAVV aan de bak. Het slaagde daar al vanaf het begin in en dus was RKAVV het meeste aan de bal. Na een klein kwartier spelen snelde Lovette Felicia langs zijn tegenstander waarna Felicia naar de grond werd gewerkt: strafschop. Felicia spotte vervolgens met alle voetbalwetten door zelf achter de bal te gaan staan, maar de aanvaller faalde niet vanaf elf meter: 1-0. 

  Leonidas heeft een kwalitatief goede ploeg en dat maakte deze wedstrijd zo aantrekkelijk. Twee prima ploegen die graag aanvallen. Hoewel beide teams niet tot hele grote kansen kwamen golfde het spel wel op en neer. RKAVV had weliswaar een overwicht maar het duel kon alle kanten op. De echte kansen die te zien waren, waren uiteindelijk wel gecreëerd door RKAVV. Leonidas kwam amper door de Leidschendamse achterhoede heen en probeerde het met een aantal afstandsschoten. Geen van allen was op doel. 

  In de eindfase van het eerste bedrijf leefde RKAVV op en kreeg het drie grote kansen om de score te verdubbelen. Eerst zette Robin Steffens met een fraaie pass Jeremy van Lochem alleen voor de doelman, maar Van Lochem schoot de bal over. Ook een voorzet van Lovette Felicia trof niet het net omdat deze net te scherp was. Op slag van rust leek Felicia alsnog zijn tweede treffer van de middag te maken. Na een mooie combinatie met Zakaria Amrani rondde Felicia af. Vervolgens ging de vlag omhoog voor buitenspel en ging het feestje niet door. Onterecht zo bleek uit de beelden achteraf.  Toch ging RKAVV met een 2-0 voorsprong aan de thee. Robin Steffens kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, kapte zijn tegenstander uit en haalde vervolgens heerlijk uit. De bal belandde in de verre hoek: 2-0. 

  Na rust was het opnieuw RKAVV dat de bal had en probeerde aan te vallen. Met een aantal mooie combinaties werd het publiek vermaakt maar een derde treffer bleef uit. Via een paar snelle counters probeerde Leonidas een aansluitingstreffer te forceren. De Leidschendamse defensie trad echt goed op en zat er vaak goed tussen. Na een klein uur spelen had Lovette Felicia de beslissing op zijn schoen. Hij ging alleen op de doelman af maar zijn inzet was veel te zacht om het de keeper lastig te maken. In de tegenaanval was het wel raak voor Leonidas. El Morabit verschalkte doelman Ten Kroode na een fraaie pass tussendoor: 2-1. In de fase die volgde kwam RKAVV wat meer onder druk te staan maar, op één grote kans na, werd Leonidas niet echt dreigend. 

  Leonidas-invaller Oussama Yekhlef stond na vijfenzeventig minuten nog geen vijf minuten binnen de lijnen maar mocht alweer vertrekken met twee gele kaarten. RKAVV mocht het laatste kwartier de voorsprong dus verdedigen met een overtal. Doordat Leonidas bleef drukken kwam er veel ruimte voor de zo geroemde RKAVV-aanval. In de slotminuten kregen zij goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dit lieten ze na. Zo schoot Lovette Felicia voor een leeg doel de bal in het zijnet. Uiteindelijk besliste Remco Overdevest in de tweede minuut van de blessuretijd alsnog de wedstrijd. Na een mooie solo schoot hij de 3-1 in het doel. De Rotterdammers eindigen het duel uiteindelijk met negen man omdat invaller Eren Yildizturan het presteerde om in de 94e minuut binnen vijf seconden twee gele kaarten te krijgen. 

  Volgende week reist RKAVV af naar Drenthe waar Emmen de volgende tegenstander is. In oktober eindige dat treffen in Leidschendam in 8-5.

  Loterij:
  183 Koffie http://www.mightymugcoffee.nl/ Malaga
  542 Koffie http://www.mightymugcoffee.nl/ Manhattan
  247 Koffie http://www.mightymugcoffee.nl/ Milano
  534 Hooghoudt Bessen
  636 Beerenburg
  119 Bokma
  213 Cointreau
  639 Bokma Friesche Jenever
  Prijs? Mail naar loterij@rkavv.nl
   

rfwbs-sliderfwbs-slide