• Kom erbij! is de slogan van het eerste wijkdiner voor inwoners van de Prinsenhof. Dinsdag 2 oktober schoven ruim vijftig wijkbewoners in de kantine van voetbalvereniging RKAVV aan voor een door vrijwilligers bereid diner. Het eetfeestje werd georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Wethouder Jan-Willem Rouwendal verzorgde de opening.

    Tijdens de inspiratieavond over het ‘Buurthuis van de Toekomst’ op 5 september jl. was het al aangekondigd: het initiatief van Hanni van Waasdijk van Gast om "Kom erbij-buurtdiners" te organiseren ter bestrijding van eenzaamheid in Leidschendam-Voorburg. Meer dan vijftig wijkbewoners smulden van een heerlijke gratis maaltijd tijdens het eerste Kom erbij-feestje.

    Het buurtdiner werd aangeboden door de Leidschendamse Business Club (LBC). Amuse Voorafgaand aan het buurtdiner verzorgde het Rode Kruis de workshop ‘Op wie kun je altijd rekenen?, waarin het belang van sociale netwerken centraal stond. Om 17:00 uur was het tijd om aan tafel te gaan. Miriam Blom van Sport en Welzijn (SenW), medeorganisator van het Kom erbij-feest, blikt terug: "Het buurtdiner was heel gezellig. Onze gasten zaten aan lange tafels, zodat ze makkelijk nieuwe buurtbewoners konden ontmoeten. Er werd veel gekletst en gelachen. Als amuse was er een optreden van Aletta Jacobs. Zij voerde in haar mooie tenue gesprekjes met de tafelgasten en speelde accordeon."

    Samen eten Wethouder Rouwendal (Welzijn) was aanwezig bij de start van het eerste Kom erbij-diner. De wethouder benadrukte het belang van sociale contacten en dat samen eten de beste manier is om met elkaar in contact te komen. Ook gaf hij een toelichting op het ‘deelkoekje’, onderdeel van de actieweek Oog voor elkaar.

    Hanni van Waasdijk is tevreden met de eerste editie van haar initiatief: "Het feest was boven verwachting. Er heerste een geweldige sfeer. De kantine zat bijna helemaal vol. En dat voor een eerste keer!

    De medewerking van de buurtbewoners en betrokkenheid van RKAVV was uitstekend." Een buurtbewoner besluit: "Ik vond het een fantastisch feest. Volgende keer wil ik zeker komen helpen in de keuken."

    De volgende wijkdiners staan gepland voor dinsdag 6 november en dinsdag 4 december 2018.

rfwbs-sliderfwbs-slide