• Sprankelende overwinning voor RKAVV O23-1

  RKAVV O23-1 vs. Fortuna Wormerveer O23-1 Een overwinning met Sprankelend Spel

  Na de 4-5 overwinning van vijf weken geleden in Wormerveer, wisten de talenten van de Kastelenring dat er een aanvallend gevaar schuilt bij de hekkensluiter. In een wedstrijd doordrenkt van emotie en onvoorspelbaarheid vergat RKAVV in de eerste helft de tegenstander al op achterstand te zetten. Vooral onzorgvuldigheid in de laatste fase voor het doel van de tegenstander was daar symptomatisch voor. Ondanks scherpe counters van Fortuna Wormerveer, bleef de nul op het scorebord mede dankzij het uitmuntend ingrijpen van keeper Donny van der Helm op het natte, gladde en snelle veld in Leidschendam.

  Met een ruststand van 0-0 brachten de invalbeurten van Floyd van Ommeren voor Dennis Vader en Khalid Kada voor Jean Baptiste, tactische aanpassingen van de technische staf, direct meer vastigheid op het middenveld en diepgang op met name de linkerflank. De ban werd al snel gebroken door Tomas Palma da Horta, die met een onhoudbare pegel de binnenkant van de paal vond voor de 1-0. Kort daarop verdubbelde Ousama Achachbar de voorsprong naar 2-0 met een rake kopbal uit een corner van Job RIjkens.

  Het laatste half uur werd een ware voetbalshow met een doelpuntenexplosie. Vaste patronen, nakomen van afspraken en een tomeloze inzet waren daar de basis van. Wellicht heeft is het maken van impopulaire keuzes in de selectie en het groeiend aantal van blessure terugkerende spelers, hier een factor in. Zo kon Khalid Kada tekenen voor de 3-0, na een prachtige combinatie in de zestien van de tegenstander. Kada maakt daarmee zijn kandidatuur voor het eerste elftal nog maar eens duidelijk.

  Wie dacht dat daarmee gedaan was, was daar vernuftigd niemand minder dan Jeffrey Bolleboom die met zijn kenmerkende flair en loop- en sloopwerk de 4-0 op het scorebord zette nadat de keeper nog redding kon brengen op de kopbal van Bink Schrier. Een ijzersterke actie van Bill Odidi, die geprikkeld door de staf lijkt los te komen, bracht de 5-0 op het bord.

  Dylan Verhage: Een Triomfantelijke Terugkeer na Twee Jaar Strijd

  Het moment waar velen reikhalzend naar uitkeken, manifesteerde zich in de 75e minuut: de triomfantelijke terugkeer van Dylan Verhage, jeugdtrainer van de JO14-1 maar vooral gewoon een talentvolle verdediger. Na bijna twee jaar van onverzettelijke strijd tegen een knieblessure, stapte Verhage weer het speelveld op, omarmd door een golf van emotie, gejuich en respect.

  Zijn revalidatieperiode was een ware test van doorzettingsvermogen en vastberadenheid, mede dankzij het medisch duo van RKAVV Siep/de Leede. Dylan Verhage liet zien dat veerkracht niet alleen een woord is, maar een krachtige drijvende kracht die hem terugbracht op het voetbalveld waar hij thuishoort.

  Het applaus van het publiek, de steun van medespelers en zelfs de sportieve erkenning van tegenstanders, vormden een eerbetoon aan Verhage's vasthoudendheid en inspirerende comeback. Zijn rentree markeerde niet alleen een hoogtepunt in de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, maar direct gehuld met de aanvoerdersband zorgde hij met een splijtende pas over 40 meter voor indrukwekkend slotstuk in het verhaal van doorzettingsvermogen en de triomf van RKAVV O23-1. Da Horta Palma schatte de pass op juiste waarde, controleerde de bal op de borst en schoot zo zijn zesde goal van dit seizoen binnen. Met de 6-0 en een goede sfeer, stapten de jongens weer van het veld.

  Volgende week gaat RKAVV O23 op bezoek bij Legmeervogels, een gebleken geduchte tegenstander in deze afdeling. Eerst zal er midweeks worden geoefend tegen TOGB O23, in Berkel en Rodenrijs op dinsdag om 20.30 uur.

rfwbs-sliderfwbs-slide