• Sterke minuut helpt RKAVV aan overwinning op Alphense Boys

  RKAVV heeft opnieuw drie punten gepakt. Op eigen veld was het in een matige wedstrijd met 2-1 te sterk voor Alphense Boys. Goudhaantje Tom Plezier wist, net als vorige week, met twee doelpunten RKAVV aan de zege te helpen. De Leidschendammers stijgen nu naar plaats drie in de vierde divisie. 

  Het begin van de wedstrijd was er een zonder veel spektakel. Het tempo lag aan beide kanten laag en dit zorgde voor een tamme openingsfase. Namens Alphense Boys zorgde aanvoerder Mike Bavelaar met een schot voorlangs voor het eerste kansje van de wedstrijd. RKAVV werd na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Remco Overdevest was alert bij een te zachte terugspeelbal, maar was vervolgens minder scherp bij de afronding. Verder testte Xavier Akinrinbola doelman Jochem Lensen met twee afstandsschoten, maar deze waren niet krachtig genoeg. 

  RKAVV had in bepaalde fases moeite met Alphense Boys, maar hielp de gasten wel aan de openingstreffer. Na een te zachte terugspeelbal van Asim Metin kon doelman Ten Kroode de bal niet meer goed wegwerken. Cem Sahin legde de bal vervolgens klaar voor Mike Bavelaar en hij rondde af: 0-1. Dat Bavelaar hierbij duidelijk in buitenspelpositie stond, zo bleek ook op de beelden achteraf, was assistent-scheidsrechter Dennis Maurmair ontgaan. Na wat consternatie, die overigens uitstekend werd opgelost door de goed leidende arbiter Ordelmans, werd de wedstrijd hervat. 

  Waar RKAVV een matige eerste helft kende, leek het na rust beter uit de startblokken te komen. Binnen anderhalve minuut zette Tristan Croes bijna de gelijkmaker op het bord. Hij kopte uit een corner van Xavier Akinrinbola hard op de lat. RKAVV kreeg meer vat op het spel van Alphense Boys, maar moest na een kleine tien minuten toezien hoe de Alphenaren een uitgelezen kans kregen om de score te verdubbelen. Nadat Sami Haouam over de knie van Jubilee Djan ging mocht Cem Sahin vanaf de strafschopstip aanleggen. Doelman Mike Ten Kroode wist de penalty echter knap te keren en hield zo RKAVV in de wedstrijd. 

  Hoe belangrijk die redding van Ten Kroode was, bleek tien minuten later. RKAVV-spits Tom Plezier, die vorige week tijdens zijn debuut goed was voor twee doelpunten, speelde tegen Alphense Boys een ongelukkige wedstrijd. Toch bleek hij ook deze week een goudhaantje voor de Leidschendammers te zijn. Na een fraaie steekpass van Khashayar Saeb rondde Plezier af: 1-1. Nog geen minuut later kwam Tom Plezier, ditmaal na voorbereidend werk van Xavier Akinrinbola, opnieuw alleen voor doelman Lensen. Ook nu bleef Plezier ijzig kalm en schoot hij ook de 2-1 tegen de touwen. 

  RKAVV nam het heft in handen en na rust waren de rollen omgedraaid. Het gaf achterin ook vrijwel niets meer weg en doordat Alphense Boys meer risico ging nemen kreeg het zelf grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een slotoffensief van Alphense Boys bleef uit en dus won RKAVV opnieuw. 

  Loterij: Gewonnen? Mail naar loterij@rkavv.nl
  550 SKILL ACCUBOORMACHINE 3008HC + 2 ACCU’S + 51 DELIGE BITSET + KOFFER
  160 David Lagercranz: IK, Zlatan
  117 Nico Akkerman: Kuyt
  149 Harrie Vermegen: Ballenjongen
  625 Maarten Meijer: Dick Advocaat
  462 Michiel van Egmond: Kieft
  567 Henk Davidse: Citaten van Johan Cruijff
  110 VI Het Groot Voetbal-Jaarboek 1985
  199 Willem Vissers: De wereld is een bal
  401 Bert Hiddema: De Generaal 1928 - 2005
  490 Pitcher Bier
  185 Pitcher Bier
  455 Patatje met saus naar keuze
  581 Patatje met saus naar keuze
  491 Patatje met saus naar keuze

   

  Foto onder: Henk is de winnaar van de Accuboormachine. Ook zijn achterban is blij voor hem!

rfwbs-sliderfwbs-slide