• Sterke minuut helpt RKAVV aan overwinning op Alphense Boys

RKAVV heeft opnieuw drie punten gepakt. Op eigen veld was het in een matige wedstrijd met 2-1 te sterk voor Alphense Boys. Goudhaantje Tom Plezier wist, net als vorige week, met twee doelpunten RKAVV aan de zege te helpen. De Leidschendammers stijgen nu naar plaats drie in de vierde divisie.

Het begin van de wedstrijd was er een zonder veel spektakel. Het tempo lag aan beide kanten laag en dit zorgde voor een tamme openingsfase. Namens Alphense Boys zorgde aanvoerder Mike Bavelaar met een schot voorlangs voor het eerste kansje van de wedstrijd. RKAVV werd na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Remco Overdevest was alert bij een te zachte terugspeelbal, maar was vervolgens minder scherp bij de afronding. Verder testte Xavier Akinrinbola doelman Jochem Lensen met twee afstandsschoten, maar deze waren niet krachtig genoeg.

RKAVV had in bepaalde fases moeite met Alphense Boys, maar hielp de gasten wel aan de openingstreffer. Na een te zachte terugspeelbal van Asim Metin kon doelman Ten Kroode de bal niet meer goed wegwerken. Cem Sahin legde de bal vervolgens klaar voor Mike Bavelaar en hij rondde af: 0-1. Dat Bavelaar hierbij duidelijk in buitenspelpositie stond, zo bleek ook op de beelden achteraf, was assistent-scheidsrechter Dennis Maurmair ontgaan. Na wat consternatie, die overigens uitstekend werd opgelost door de goed leidende arbiter Ordelmans, werd de wedstrijd hervat.

Waar RKAVV een matige eerste helft kende, leek het na rust beter uit de startblokken te komen. Binnen anderhalve minuut zette Tristan Croes bijna de gelijkmaker op het bord. Hij kopte uit een corner van Xavier Akinrinbola hard op de lat. RKAVV kreeg meer vat op het spel van Alphense Boys, maar moest na een kleine tien minuten toezien hoe de Alphenaren een uitgelezen kans kregen om de score te verdubbelen. Nadat Sami Haouam over de knie van Jubilee Djan ging mocht Cem Sahin vanaf de strafschopstip aanleggen. Doelman Mike Ten Kroode wist de penalty echter knap te keren en hield zo RKAVV in de wedstrijd.

Hoe belangrijk die redding van Ten Kroode was, bleek tien minuten later. RKAVV-spits Tom Plezier, die vorige week tijdens zijn debuut goed was voor twee doelpunten, speelde tegen Alphense Boys een ongelukkige wedstrijd. Toch bleek hij ook deze week een goudhaantje voor de Leidschendammers te zijn. Na een fraaie steekpass van Khashayar Saeb rondde Plezier af: 1-1. Nog geen minuut later kwam Tom Plezier, ditmaal na voorbereidend werk van Xavier Akinrinbola, opnieuw alleen voor doelman Lensen. Ook nu bleef Plezier ijzig kalm en schoot hij ook de 2-1 tegen de touwen.

RKAVV nam het heft in handen en na rust waren de rollen omgedraaid. Het gaf achterin ook vrijwel niets meer weg en doordat Alphense Boys meer risico ging nemen kreeg het zelf grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een slotoffensief van Alphense Boys bleef uit en dus won RKAVV opnieuw.

491 Patatje met saus naar keuze

Foto onder: Henk is de winnaar van de Accuboormachine. Ook zijn achterban is blij voor hem!