• Swingend RKAVV laat koploper Hoogeveen ontsnappen

  RKAVV is er niet in geslaagd om koploper Hoogeveen haar eerste puntverlies van het seizoen toe te dienen. De Leidschendammers speelden aanvallend sterk en drong tot in de laatste secondes aan op een overwinning. Het doelpunt viel in de blessuretijd echter aan de andere kant. De toeschouwers waren uiteindelijk de grote winnaars, want RKAVV en Hoogeveen maakten er een waar voetbalfeest van. 
   
  De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Hoogeveen. De ploeg van trainer Nico Haak won alle vier zijn wedstrijden en incasseerde pas één tegentreffer. Binnen zestig seconden zette de Drenthenaren RKAVV-doelman Ten Kroode al aan het werk. Een schot van Noah Schuurman werd door Ten Kroode naast het doel getikt. Nog geen twee minuten later lag de bal er aan de andere kant van het veld wel in. Een scherpe voorzet van Remco Overdevest werd fraai tegen de touwen geschoten door Yani Bouras: 1-0. 
   
  RKAVV begon ijzersterk en drong Hoogeveen heel ver terug. Na zes minuten kreeg Remco Overdevest een uitgelezen mogelijkheid om deze droomstart te verzilveren met nog een doelpunt. Hij mocht namelijk vanaf elf meter gaan aanleggen na een Drenthse handsbal in het strafschopgebied. Doelman Stan Meekhof wist te penalty van Overdevest echter te pareren en voorkwam daarmee een verdubbeling van de marge. RKAVV liet zich niet van de wijs brengen en bleef het Hoogeveen erg lastig maken. 
   
  Waar het wachten was op een tweede Leidschendamse treffer, viel het doelpunt na zestien minuten aan de andere kant. Louis Vijfhuizen zette de 1-1 op het scorebord. Niet veel later was het opnieuw RKAVV dat gevaarlijk werd. Na een fraaie combinatie met Zakaria Amrani verdween een schot van Remco Overdevest maar net naast het doel. Het publiek werd meer dan vermaakt want al snel dook ook Hoogeveen weer op voor het doel van RKAVV. Finn van Kommer schoof een voorzet enkele centimeters naar het RKAVV-doel. In de RKAVV-aanval die volgde kopte Remco Overdevest een voorzet van Zakaria Amrani maar net over. Ook Yani Bouras kreeg een goede kopkans. Hij kopte een voorzet van Asim Metin op de lat. 
   
  Waar RKAVV halverwege de eerste helft Tristan Croes geblesseerd zag uitvallen, moest drie minuten voor rust ook aanvoerder Robin Steffens de strijd geblesseerd staken. Vlak voor rust ging het helemaal mis bij RKAVV. Nadat één minuut voor de theepauze Joost Screever Hoogeveen op voorsprong zette, viel in de blessuretijd van de eerste helft ook nog eens de 1-3 dankzij een doelpunt van Jim Veltmaat. Ongeloof alom bij RKAVV dat in de eerste 45 minuten Hoogeveen bij de keel had gehad. 
   
  RKAVV kende ook in de tweede helft een prettige start. Na zes minuten bracht Asim Metin met een rake vrije trap de marge alweer terug naar 2-3. Tien minuten later was de achterstand helemaal ongedaan gemaakt nadat Ayoub Boukhari wel trefzeker was vanaf elf meter: 3-3. RKAVV swingde en ging gretig op zoek naar een vierde treffer. Daar kreeg het ook genoeg kansen voor. Zo dwong Zakaria Amrani met een schot doelman Meekhof tot het uiterste en werd een inzet van Remco Overdevest van de doellijn afgehaald. RKAVV klopte steeds nadrukkelijker op de deur en een Leidschendamse overwinning hing in de lucht. 
   
  Hoewel RKAVV in de tweede helft bijna niets weggaf, moest het uit blijven kijken voor de gevaarlijke counters van Hoogeveen. Drie minuten voor tijd kregen de gasten een grote kans, maar de bal ging uiteindelijk via de onderkant van de lat uit het doel. Het was een van de weinige wapenfeiten van Hoogeveen uit het tweede bedrijf en de gasten uit Drenthe leken te snakken naar het laatste fluitsignaal. Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg Yani Bouras een goede kans om RKAVV naar een verdiende driepunter te schieten, maar zijn inzet verdween naast het doel. Tot ieders ongeloof lukte het Hoogeveen wel om in de blessuretijd nog een treffer te maken. Kjelt Engbers bezorgde met dat doelpunt Hoogeveen de overwinning: 3-4. 


  LOTERIJ TREKKING ZONDAG 26 SEPTEMBER 2021
  Prijs gewonnen? Mail naar loterij@rkavv.nl
   
  104 Smartguard—HD WiFi-camera
   
  512 Waterkoker 1,8 Liter met ledverlichting, 1800w
   
  516 Motorola Wireless Headphones
   
  260 Twee tickets ADO Den Haag – Den Bosch + Parkeren
   
  148 Ketel 1 – 1 liter
   
  169 Ilja Gort - Bed en Breakfast
   
  295 JUMBO Foodmarkt Koornneef kadokaart á 10 euro
   
  218 Haagse Gozâh – Kaas JUMBO Foodmarkt Koornneef
   
  466 Haagse Gozâh – Kaas JUMBO Foodmarkt Koornneef
   
  506 Haagse Gozâh – Kaas JUMBO Foodmarkt Koornneef
   
  139 Haagse Gozâh – Kaas JUMBO Foodmarkt Koornneef
   
  500 Mighty Mug—PREMIUM COFFEE
   
  749 Patatje met saus naar keuze
   
  310 Patatje met saus naar keuze
   
  360 Patatje met saus naar keuze
   
  118 Patatje met saus naar keuze
   
  229 Patatje met saus naar keuze

rfwbs-sliderfwbs-slide