• Terugblik op de afgelopen zaterdagen

  Ook in de vakantieperiode traden verschillende teams van RKAVV aan. Daarom een terugblik van drie weken. En dat allemaal voor hetzelfde geld!

  De MO17-2 speelde op 28 april een heel spannende wedstrijd tegen de altijd sterke Quick 'Girls' uit Katwijk. Spannend werd het omdat onze meiden nog bijna de 4-1 voorsprong bij rust uit handen gaven, maar gelukkig hielden de meiden het hoofd koel: 4-3, zodat de punten in Leidschendam bleven. Twee weken laten ging het team voor het eerst dit seizoen wel onderuit. Tegen het sterkere Foreholte werd het 0-3, maar de meiden van de MO17-2 blijven keurig in de top meedraaien.

  Ook de MO15-1 blijft meedraaien in de top van de hoofdklasse. Op 28 april versloeg het Rijnvogels met 2-0. Vanwege de vakanties speelden beide teams met meerdere invalsters uit de MO13-1. Onze meiden wonnen verdiend met 2-0.  Twee weken later is er ook winst tegen Lisse: 2-1. RKAVV speelt een goede wedstrijd, maar doet zichzelf tekort door het missen van vele grote kansen. En een aloude voetbalwet zegt dat als je ze zelf niet maakt, de tegenstander dat wel doet. Dat gebeurt ook, maar de MO15-1 knokt zich terug en laat in de tweede helft trekken onze meiden de zege naar zich toe. Dat zijn weer drie zwaarbevochten punten.

  De JO19-1 is nog altijd niet veilig. Weliswaar wonnen de jongens van Michael van Rossen op 28 april bij Dongen (1-2), maar nederlagen tegen Barendrecht (1-5) en het laaggeplaatste DHC (3-1) maken dat er nog twee cruciale weken aankomen voor het vlaggenschip van onze jeugdafdeling. Kom op jongens!

  De JO15-3 speelde een spectaculair potje voetbal bij het altijd lastige DSO, dat één plaats onder onze jongens stond. In 23 graden en met drie prachtige goals van Cassidy, Rick en de winnende (drie minuten voor tijd) van Daouda werd uiteindelijk de 2-3 overwinning uit het vuur gesleept. De top 3 blijft in zicht!

  De JO15-4 trad thuis aan tegen RKDEO. Een tegenstander met veel ambitie, heel veel inzet en goed combinatiespel. De toeschouwers wisten het eigenlijk al: hoge temperaturen en onze jongens zijn op hun best. Door nog meer inzet en goed verdedigend en keeperswerk moest de tegenstander het hoofd buigen na talloze counters van RKAVV.  Onze 6-2 overwinning had nog veel hoger uit kunnen vallen.

  Trotse koploper JO15-5 verloor op 5 mei met 3-2 bij (de meiden van) DSVP. 'Een terechte nederlaag. Praten gaat beter dan voetballen soms. Maar we hebben het nog in eigen hand’, bromde de balende coach. Het herstel was er een week later. Met maar liefst 21-0 (!) werd SV Leidschenveen aan de kant gezet.

  JO13-1 was de midweekse nederlaag tegen HBS voor de Haaglanden Cup kennelijk nog niet te boven, want met een collectieve offday werd er zaterdag met 1-10 verloren van Nootdorp.

  Op een prachtige Bevrijdingsdag en op een vredig RKAVV-park speelde de JO13-2 een prima wedstrijd tegen Forum Sport JO13-3. Vanwege de vakantie waren er maar liefst vier invallers uit andere teams. Hoewel Forum voetballend iets meer liet zien, waren wij feller en we kwamen met 1-0 voor. In blessuretijd van de eerste helft werd het helaas gelijk. In de tweede helft speelden we met een versterkt middenveld met daarvoor twee vaardige spitsen. We werden gevaarlijk en scoorden de 2-1 uit een voorzet van de rechterkant. In de 60e minuut werd het, wel enigszins terecht voor Forum, toch nog 2-2. Een prima wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, met dank aan de invallers.

  Een week later stond heel vroeg de wedstrijd van de JO13-2 tegen Voorschoten JO 13-3 op het programma. De JO13-2 startte prima en scoorde tweemaal, maar beide doelpunten werden vanwege een duwfout en vermeend buitenspel afgekeurd... Helaas lukte het Voorschoten daarna uit een counter en een hoekschop doel te treffen: 2-0 rust. Met opnieuw een versterkt middenveld begonnen we de tweede helft ijzersterk. Nadat we aardig wat kansen hadden gemist, scoorden we gelukkig na een kleine twintig minuten eindelijk: 2-1. Daarna speelden we va banque met een vliegende keeper om de 2-2 te kunnen maken. Helaas profiteerde Voorschoten van de ruimte en werd de eindstand 3-1.

rfwbs-sliderfwbs-slide