• Terugblik op zaterdag 19 mei 2018

  Het seizoen nadert zijn einde en deze en volgende week vallen belangrijke beslissingen voor de RKAVV-teams. RKAVV MO17-2 speelde tegen VVSB MO17-1 een bizar spannende wedstrijd met wel 20 doelkansen voor onze meiden, maar de bal wilde er maar niet in. Eén keer een uitval van de tegenstander en die ging er wel in. In de tweede helft hetzelfde beeld, maar de strijdlust van onze meiden werd beloond met twee goals. Een zeer verdiende 1-2 overwinning. Hiermee is onze MO17-2 trotse koploper met nog één wedstrijd te gaan.

  De heldinnen van de MO13-1 speelden een uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels MO13-1. Op het hoofdveld werd er met goede combinaties een 0-1 ruststand bereikt. In de tweede helft werd de score verdubbeld en stond de 0-2 op het scorebord. De tweede plaats in de hoofdklasse wordt nu ingenomen door onze meiden.

  JO19-1 deed goede zaken door thuis met maar liefst 4-0 van RKDVC te winnen, waardoor handhaving in de 3e divisie nu vrijwel zeker is.

  Ook JO15-1 won thuis, zij met 3-2 van RKDEO, en zij handhaven zich in ieder geval (op het nippertje) in de hoofdklasse. Vijf minuten voor tijd werd de 1-2 gescoord! De jongens hebben veerkracht getoond en maakten er in twee minuten tijd 3-2 van!

  De JO15-3 verzilverde deze zaterdag zijn kerstveilingkavel: trainers Maurizio, Jan, Rob en Patrick van de seniorenselectie waren de coaches van dienst. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen het sterke HBS werd 10 minuten voor tijd de 1-0 gescoord door Jayden. Dat werd ook de eindstand waardoor de jongens, die bleven strijden, klommen naar plek 4! Volgende week de directe strijd tegen SVC om plaats 3.

  De JO15-4 speelde zijn wedstrijd die voor de zaterdag gepland stond, al afgelopen woensdag. Op het mooie hoofdveld van DWO mocht ze strijden voor een plaats rond de top 3. De machine draaide weer op volle toeren. Soepel werd naar 0-4 uitgelopen maar vlak voor rust viel even alles uit en wat volgde waren drie tegendoelpunten. Na rust werd de draad weer opgepakt en na prachtig voetbal stond na afloop 3-8 op het scorebord. Een gedeelde derde plaats is als volgende week tegen de hekkensluiter wordt gewonnen een mooie prestatie en beloning voor een topseizoen.

  JO15-5 ging op bezoek bij RKDEO. De mannen van Jan van Os hadden geen last van de spanning rond het kampioenschap (als DHC zou verliezen en RKAVV won, waren zij kampioen) en wonnen gemakkelijk van de Nootdorpers met 2-12. Omdat DHC ook zijn wedstrijd won, spelen de twee koplopers komende zaterdag bij RKAVV om het kampioenschap. Komt dat zien!

  JO13-1 startte de wedstrijd tegen Noordwijk goed en kwam met 0-4 voor toen de keeper geblesseerd uitviel en er een speler op doel moest. Noordwijk kwam nog gevaarlijk terug tot 3-4, maar door als team te knokken wist RKAVV deze stand tot het einde toe vast te houden, waardoor de overwinning en de punten binnen waren.

  De mannen van JO13-2 speelden tegen de nummer 2 WIK op ons prachtige hoofdveld. Ondanks het zeer vroege tijdstip, speelden de jongens een van hun beste wedstrijden. Er werd keihard gewerkt, goed geconcentreerd verdedigd en super samengewerkt. Bij rust stond het dan ook nog 0-0, dit tot frustratie van de tegenstander. Ondanks dat WIK wel sterker was, kwamen we na rust op voorsprong. Helaas konden we deze voorsprong niet vasthouden en wist WIK via een aantal snelle aanvallen toch de wedstrijd met 1-3 te winnen. Gezien het bovenstaande voelde dit verlies als een overwinning!

  Alle uitslagen van deze zaterdag vind je op https://www.rkavv.nl/uitslagen/.

  Wil je ook jouw wedstrijd in de Terugblik laten opnemen? Stuur dan zaterdag voor 20.00 uur een paar regels over het verloop van je wedstrijd naar todz@rkavv.nl. Foto’s zijn ook van harte welkom; die plaatsen we op Facebook.

   

rfwbs-sliderfwbs-slide