• Terugblik op het weekend 23 en 24 oktober 2021.

  Ook dit weekend werden er i.v.m. de herfstvakantie minder wedstrijden gespeeld!

  Iedere week zal een korte samenvatting van de in het weekend gespeelde wedstrijden op de website worden geplaatst. Staat je team er niet bij? Vraag aan de leider, trainer, aanvoerder of ouders een kort verslag 3 á 4 regels te mailen naar wedstrijdverslag@rkavv.nl

  RKAVV ZO3 – HVV O23: 3-3, HVV wint na strafschoppen
  Vandaag voor de beker een knock-outwedstrijd tegen HVV. Onze start was goed. Al snel stonden we met 2-0 voor via goede goals van Jinne en Bryan. HVV kwam beter in het spel en werd gevaarlijk door hun snelheid goed te gebruiken. Zij maakten de 2-1, wat ook de ruststand was. In de 2e helft kwam HVV op gelijke hoogte, maar Sander zette ons met een mooi hoog schot weer op voorsprong (3-2). In de laatste fase van de wedstrijd kregen we een aantal opgelegde kansen om het duel te beslissen, maar deden dat niet. In de laatste minuut kreeg HVV nog een vrije trap mee. Deze alles-of-nietspoging (de bal werd hoog in de 16 gepompt, met ook hun keeper erbij) belandde via een eigen speler en onze keeper ongelukkig in de goal. Eindstand: 3-3 en dat betekende strafschoppen. Erik pakte er één, maar wij misten er twee, waardoor HVV toch nog aan het langste eind trok. Het was een mooie eerste wedstrijd van deze 'Super Sunday', maar helaas verloren.

  RKAVV VR1 – GJS VR 1: 1 – 2
  RKAVV VR1 vergeet zichzelf weer te belonen. De Leidschendamse vrouwen waren het eerste kwartier de bovenliggende partij. Jonkie Tony speelde zich knap vrij in de vijandelijke 16 meter, maar de keepster van GJS gooide zich voor het schot en wist een RKAVV voorsprong te voorkomen. Aan de andere kant was het al snel wel raak. In een tijdsbestek van 3 minuten mocht GJS twee keer veel te vrij aanleggen en die buitenkansjes lieten de vrouwen uit Gorinchem niet onbenut: 0-2 met net 20 minuten op de klok. RKAVV liep in de eerste helft vervolgens achter de feiten aan. In de tweede helft begon RKAVV een stuk beter. Romy was al enkele keren dichtbij een treffer, maar wist in de 57ste minuut een pass van Kim met een knappe passeeractie in de verre hoek te knallen, 1-2 met nog voldoende tijd voor de gelijkmaker. Het bleef echter ook opletten geblazen achterin. Lisa de Jong maakte haar rentre. De buitenspeelster zorgde direct voor dreiging. Vele kansen leiden helaas niet tot een doelpunt ook vandaag wilde de bal er niet (meer) in. Zonde, want op basis van de tweede helft was een punt verdiend geweest.

  RKAVV VR2 – Forum Sport VR2: 10 – 1
  Vandaag de beladen wedstrijd tegen Forum Sport eveneens VR2. De wedstrijd begon 10 min later omdat forum nog niet compleet was. Vrij snel scoorde RKAVV de 1-0 en met een 2-0 ruststand deden we onszelf te kort. In de tweede helft stond het na 5 min 5-0 en met namen de combinaties waren erg mooi. Zonder iemand te kort te doen was Jip vandaag speelster van de wedstrijd die RKAVV uiteindelijk met 10-1 won. Dames super goed gespeeld ga zo door!

  RKAVV JO19-1 – DHC JO19-1: 6 - 1
  De JO19-1 won op eigen veld afgetekend met 6-1 van DHC JO19-1. De gasten uit Delft werden daarmee nog gespaard, want RKAVV liet na om nog meer doelpunten te maken. Yusuf zette RKAVV in de eerste helft op voorsprong en na rust werd de score, met
  flitsende aanvallen, flink uitgebouwd. Doelpunten van Jeffrey, Daan en een hattrick aan Bink zorgde uiteindelijk voor een 6-1 eindstand. Hierdoor stijgt de JO19-1 naar de derde plaats in de derde divisie.

  EMM’21 JO19-1 - RKAVV JO19-2: 3 – 1
  RKAVV opende sterk en drong EMM’21, de nummer 2 uit de poule, vrijwel de hele eerste helft terug op hun eigen helft. Dit werd beloond met een prachtig afstandsschot van Dante. Er kwamen voldoende kansen om EMM’21 een flinke tik te geven maar de bal wilde er niet in. De RKAVV speelwijze kostte wel veel kracht en aan het einde van de eerste helft raakte de tank een beetje leeg. Dit strafte EMM’21 af door nog voor rust 2 keer te scoren. In de rust kon de tank onvoldoende gevuld worden en was het EMM’21 die op basis van een betere conditie RKAVV de hele tweede helft terugdrong. Ook zij miste vele kansen en hadden moeite om de wedstrijd op slot te gooien. Pas laat in de tweede helft werd de 3 – 1 gescoord. Hiermee klom EMM’21 naar de koppositie in de poule. Als de conditie van RKAVV wat verbeterd kunnen ze het iedere ploeg uit deze hoofdklasse moeilijk maken!

  Blijdorp MO19-1 – RKAVV MO19-1: 0 – 9
  Met invallers uit de MO17-2 zijn er genoeg meiden om de wedstrijd te spelen. Oma van Oosterwijk zit er op de bank weer klaar voor!
  De eerste minuten laten de krachtsverhoudingen meteen zien. We zijn beter, maar laten ons wel te veel meeslepen in het spel van Blijdorp. Grotendeels speelt het spel zich op het middenveld af. Met 4 meiden van Blijdorp is het druk en lukt het moeilijk de bal over te spelen. Toch lukt het om te scoren en loopt RKAVV zelfs uit tot 0 – 6. De tweede helft gaan we wee mee in het spel van de tegenstander en af en toe lijkt het net voetbal van de mini’s, dicht op elkaar en “de bal maar naar voren”. Er lijkt ook niemand in het team in staat de rust over te brengen op de andere teamgenoten. Na een tactische wissel waarbij Donna in het laatste kwartier voorin gaat spelen gaat het beter en kan RKAVV uitlopen tot 0 – 9.

  RKAVV MO17-1 – Voorschoten ’97 MO17-1: 4 – 1
  RKAVV MO 17-1 stond met 10 speelsters klaar voor de wedstrijd, gelukkig konden Jill en Maria van de MO 15-1 het eerste kwartier met ons mee doen. Al snel werd duidelijk dat onze meiden de leiding namen en na 6 minuten was het Brechje die de 1-0 in schoot. Het kwartier is voorbij en Jill en Maria gingen naar hun eigen team en RKAVV moest met tien speelsters verder. De Leidschendamse formatie ging er goed mee om en na 27 minuten gaf Rosa een mooie cross pass op Luna die op de rand van de 16 meter prachtig afrond en zo was ook de 2-0 een feit. De meiden van RKAVV bleven aandringen en in de 39ste minuut was het Tessa die de 3-0 in schoot. Na de rust gaan de heldinnen van RKAVV MO 17-1 weer verder en de meiden laten dan ook echt heel mooi voetbal zien en komen de afspraken goed na. Na 63 minuten is het Emma die op aangeven van Sammy mooi afrond en daarmee het scorebord op 4-0 zet. De Leidschendamse formatie creëert nog wel een aantal kansen maar komt niet meer tot scoren wel zijn het onze gasten die in minuut 77 de 4-1 inschieten.
  De meiden waren moe maar zeker voldaan na deze super prestatie.

  Graaf Willem II VAC MO 15-2 - RKAVV MO 15-1: 6 -2
  Zaterdag een mooie dag voor lekker voetbal. Voor een aantal meiden begon de zaterdag lekker vroeg met eerst een wedstrijd met de meiden van de 13, erg leuk om te zien, erg leuk om te zien dat de 15 de 13 helpt! Maar dan hun eigen wedstrijd in Wassenaar, ook de 15-1 miste heel veel speelsters die op vakantie waren maar nu kregen wij hulp van de meiden van de 13-1, de eerste helft was spannend en zonder wissels gingen de meiden lekker op in de strijd. Helaas werd er net voor rust veel gescoord in Wassenaar maar niet voor ons 3-0 achter in de rust. De tweede helft kwam er steun van de 17-1 … drie meiden kwamen nog even over om ons voor 35 min te steunen … en al snel werd het 3-1 maar helaas ook weer 4-1 en 4-2 … maar helaas moesten we buigen voor het fysiek sterke elftal uit Wassenaar en liepen de meiden het veld af met een verlies van 6-2 . Maar de meiden hebben hard gewerkt en soms is de tegenstander simpelweg te sterk en super om te zien dat de meiden afdeling van RKAVV elkaar zo helpen!

  RKAVV MO13-1 – SJC MO13-2: 2 – 0
  Onze meiden hebben een iets hoger doelsaldo en staan dus op de eerste plek. Door de vakantie en ziekte helaas een aantal afwezigen. Gelukkig konden een paar meiden van de MO15 onze meiden bijstaan. De spanning is aan beide kanten te voelen. De meiden gaan voorzichtig van start. Als de wedstrijd op gang komt, komen er aantal kansen aan onze kant, maar deze gaan helaas naast. De stand blijft lang op 0-0 staan. De beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. We gaan rusten met een gelijke stand van 0-0. Vlak na de start van de tweede helft krijgen de meiden een hoekschop. De bal lijkt er niet in de gaan via onze meiden, maar dan schiet SJC in eigen doel 1-0. Het blijft lang spannend. Onze keepster heeft nog een aantal geweldige reddingen en weet een gelijkspel tegen te houden. SJC lijkt een beetje opgebrand te zijn en daar maken onze meiden gebruik van. Er worden een aantal mooie kansen gecreëerd en uiteindelijk wordt de 2-0 gemaakt. Met deze stand wordt de wedstrijd afgesloten. Women of the match: Yasmine.

  Voor het samenstellen van deze samenvatting zijn we op zoek naar vrijwilligers. Het werk is kost je ongeveer 1 uur per week (bij meerdere mensen kunnen we het om de beurt doen), je verzamelt de samenvattingen vanuit een mailbox. Checkt de samenvattingen op leesbaarheid maar ook op waardigheid richting de tegenstander. Je voegt de samenvattingen bij elkaar en tot slot mail je de terugblik naar de webmaster. Je doet het niet voor niks want de terugblik wordt gemiddeld 200 keer per week gelezen!
  Indien je belangstelling hebt kan je een mailtje sturen naar hvc@rkavv.nl of neem contact op met Marcel Riemen.

  Kijk voor overige uitslagen op https://www.rkavv.nl/uitslagen

rfwbs-sliderfwbs-slide