• Terugblik op het weekend 6 en 7 november 2021.

  Dit weekend was er weer een volledig programma!

  Iedere week zal een korte samenvatting van de in het weekend gespeelde wedstrijden op de website worden geplaatst. Staat je team er niet bij? Vraag aan de leider, trainer, aanvoerder of ouders een kort verslag 3 á 4 regels te mailen naar wedstrijdverslag@rkavv.nl

  Be Quick 1887- RKAVV ZO1: 0 - 1
  Op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst, Be Quick 1887, werd een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd. RKAVV vergat echter eerder de trekker over te halen, maar in de slotfase beloonde Remco Overdevest het sterke spel van de Leidschendammers alsnog en stapten de Leidschendammers zeer tevreden in de bus terug naar het westen. Het nestelt zich in de top van de hoofdklasse, speelde een hele goede wedstrijd en hield voor de vierde wedstrijd op een rij de nul.

  RKAVV VR 1 - ARC VR 1: 1 - 1
  Na wat aftasten van beide teams krijgt de rood-witte equipe iets meer vat op de wedstrijd. De thuisploeg blijft aandringen met een zeer behendige en goed slalommende Kim. In de achttiende minuut resulteerde een mooie aanval in een corner. Michelle neemt de corner en schiet deze mooi hoog voor. De van een blessure teruggekeerde Sylvia toornt boven iedereen uit en kopt de 1-0 in de touwen. ARC laat zien dat ze ook voor de punten naar Leidschendam zijn gekomen en bij hun aanval weten ze een corner in de wacht te slepen maar komen niet tot scoren. Via een ongelukkige terugspeelbal komt de bal in de loop van de aanvalster van ARC. Sterre maakt haar goal klein maar kan helaas in een 1 op 1 duel de gelijkmaker niet voorkomen.
  Kort hierna is het rust. De tweede helft kreeg het publiek een vechtend RKAVV te zien van beide zijden werden de duels fysieker. Hierdoor lag het spel veel stil en werd er niet meer gescoorde. Na 97 minuten was het duel ten einde en hebben de meiden van RKAVV een punt behaald tegen het hoger geklasseerde ARC.

  RKAVV VR2 - Voorschoten '97 VR1: 2 - 4
  Tegen een fysiek sterke tegenstander heeft RKAVV zich zelf te kort gedaan en werd er met 2 - 4 verloren en in plaats van bij de sub top aan te haken zakt Vrouwen 2 nu naar de onderkant van de middenmoot.

  Quick O23 - RKAVV O23: 3 - 1
  In een gelijk opgaande wedstrijd waren er in de eerste helft kansen voor RKAVV maar werd er toch met 0 - 0 gerust. Na de hervatting nam Quick een voorsprong maar met een mooi doelpunt van Max Beune maakte RKAVV gelijk. Beide teams hadden de winnende treffer kunnen maken maar uiteindelijk was het Quick de de 2 - 1 en zelfs 3 - 1 scoorde.

  Velo JO19-1 - RKAVV JO19-1: 0 -4
  Na 3 overwinningen op rij was ook Velo niet in staat om van RKAVV te winnen. In de eerste 15 minuten ging het redelijk gelijk op maar daarna kreeg RKAVV kans op kans die helaas niet benut werden. Pas laat inde tweede helft kwam de 0 - 1 tot stand. In de tweede helft werd het meer en meer 1 richtingsverkeer waarbij RKAVV weinig kansen weg gaf en zelf nog drie maal scoorde. In de Divisie 3A staat RKAVV nu op een verdienstelijke gedeelde derde plaats.

  RKAVV JO19-2 - SVC'08 JO19-1
  Met nog geen punt op zak begonnen de mannen met een opmerkelijk positieve instelling aan deze wedstrijd. Zeker opmerkelijk want het is niet altijd even makkelijk als alles is verloren. Snel bleek al dat ook deze tegenstander een sterk team was. Maar door goed doorzetten van Abukar kwamen we op 1-0. Hierna was het aan SVC'08. Zij namen de wedstrijd over en zetten 1-2 op het scorebord. Maar de JO19-2 knokten zich terug en kwamen met nog enkele minuten op de klok op 2-2. SVC'08 zat er doorheen. Vlak voor het eindsignaal waren er zelfs nog kansen op de 3-2 maar dit wilde helaas niet lukken. Het eerste punt staat genoteerd. Op naar meer!!

  RKAVV MO19-1 - Be Fair MO 19-1: 2 - 6
  RKAVV start de wedstrijd met de logische opstelling. Na enkele minuten is al duidelijk waar de dreiging vandaan komt. We krijgen weinig kansen, maar geven gelukkig ook weinig weg. Toch blijkt de ingevallen spits van Be Fair meteen gevaarlijk en staan we na ruim 20 minuten meer onder druk en binnen 1 minuut, 0-1 EN 0-2. De 0-3 vliegt er na een half uur ook in. Een afstandsschot over Do heen, superzonde. Op zich is het een gelijk opgaande wedstrijd.
  In de tweede helft veel meer combinaties over de grond en veel meer beleving. De meeste meiden zijn op de helft van Be Fair. Toch gaan onze kansen er niet in en vliegt een corner er via het hoofd van iemand van Be Fair wel in, 0-4 na 60 minuten spelen en de 0-5 volgt ook. Gelukkig is onze volgende kans wel een goal, aan beide zijde valt nog 1 goals en zo eindigen we de wedstrijd met een flink verlies, 2-6. Een ietwat geflatteerde uitslag, aangezien we een gelijk opgaande wedstrijd zagen.

  RKAVV JO17-3 - Concordia JO17-5: 6 - 1
  Op Zaterdag 6 November speelde de JO17-3 de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, door Concordia JO17-5 met goed voetbal met 6-1 van de mat te spelen. Echt iedereen speelde een top wedstrijd, met als uitblinker Dylan, onze aanvoerder, die met een paar mooie reddingen zijn bijdrage leverde aan de overwinning. Ook de rust die het team behield ondanks dat de tegenstander ons uit de kast probeerde te lokken met fysiek voetbal, geeft aan dat het team echt aan het groeien is. Lekkere voetbal zaterdag!

  RKAVV MO 17-2 - Leidschenveen MO 17-1: 1 -1
  Na de fotosessie nam trainster Melanie haar speelsters mee na de kleedkamer en daar heeft zij het strijdplan en de opstelling met haar team doorgenomen.
  Daarna toog de MO 17-2 naar veld 5 voor de warming-up. Samen Luna, Iris, Emily en Rosa ging de MO 17-2 serieus aan de warming up.
  Want het was de wedstrijd van de nummer 1 tegen de nummer 2. De rood witte formatie speelde goed onder toeziend oog van hun trainster. Enkele kansen werden na een mooie aanval niet benut. Een counter van de koploper en de 0-1 was een feit. RKAVV liet haar hoofd niet hangen en ging op zoek na de gelijkmaker. Eva werd onreglementair gestopt en Emily schoot de vrije trap onberispelijk binnen. 1-1.
  De tweede helft werd er een enorme strijd gevoerd op het middenveld. Rosa vocht daar menig duel uit met haar tegenstander en won deze puur op kracht en leepheid. Luna strooide met mooie passes en Gwen en Eva probeerde de keeper te verschalken. Achterin hield Lisa Marie knap de counters tegen met goed keeperswerk en stond het centrale duo met Pamela en Indy die later werd vervangen door Iris als een huis. De topper uit de tweede klasse eindigde in een verdiende 1-1.

  RKAVV MO 15-1 - SV Leidschenveen MO 15-1: 6 - 1
  De wedstrijd tegen de koploper! Na een goede warming up werd het strijdplan besproken in de kleedkamer. Hoekschoppen - hoog druk zetten - snelheid van onze spelers gebruiken etc etc . Strakke gezichten misschien een beetje twijfel of we wel een kans hebben vandaag tegen de toppers uit Leidschenveen.
  Na het eerste fluitsignaal ging onze formatie goed van start en de snelheid van Jill en Sammy werden goed gebruikt maar ook de verdediging stond goed, Sofie speelde 1 van haar beste wedstrijden. Al snel viel de 1-0 en 2-0 , Leidschenveen kwam nog terug tot 2-1 net voor de rust. De tweede helft moesten we nog scherper zijn , zoals we al dachten wilde Leidschenveen de lange bal gaan spelen dus nog meer druk moest er gezet worden. Onze Quillene kreeg de taak om hun middenvelder uit te schakelen, en zo stond klein tegen heel groot maar de complimenten aan Staak (bijnaam) want hun middenvelder had geen kans tegen haar! Uiteindelijk liepen we flink uit en werd het maar liefst 6-1 voor onze formatie.
  Een mooie overwinning, en een anonieme bron had ons nog getrakteerd op een patatje in de kantine.

  Voorschoten '97 MO13-1 - RKAVV MO13-1: 2 - 5
  De meiden hebben hun eerste positie vast te houden dus ze moesten aan de bak. Beide teams waren aan het begin aardig aan elkaar gewaagd en het duurde ook even voordat de openingstreffer viel. Na een aantal kansen maakte RKAVV dan de 0-1. Het spel bleef over en weer gaan, al kregen onze dames wel de meeste kansen. Jammer genoeg kwam hij steeds recht in de handen van de keeper terecht. De 0-2 mocht ook bij geschreven worden achter Lyanne haar naam. De verdediging sloot steeds mooi aan bij het middenveld waardoor ze steeds druk op de bal hielden. Luca en Lieke stonden sterk te verdedigen en het lukte Voorschoten een lange tijd niet om tot scoren te komen. Daar valt dan de 0-3 en deze treffer komt op naam van Solise. Dan valt er het en der een gaatje waar Voorschoten goed gebruik van maakt en in een korte tijd scoren zij de 1-3 en de 2-3. Het lijkt nog spannend te gaan worden. Even de verdediging weer goed zetten. Dan scoort Luca vanuit het middenveld een prachtig doelpunt, waar de keeper niet bij kon en in de kluts toch het doel in rolt 2-4. Toch lijkt Voorschoten niet op te geven en komen nog een paar keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk wordt het 2-5 met nog een mooie treffer van Lyanne. Player of the match: Fayah.

  Voor het samenstellen van deze samenvatting zijn we op zoek naar vrijwilligers. Het werk is kost je ongeveer 1 uur per week (bij meerdere mensen kunnen we het om de beurt doen), je verzamelt de samenvattingen vanuit een mailbox. Checkt de samenvattingen op leesbaarheid maar ook op waardigheid richting de tegenstander. Je voegt de samenvattingen bij elkaar en tot slot mail je de terugblik naar de webmaster. Je doet het niet voor niks want de terugblik wordt gemiddeld 200 keer per week gelezen!
  Indien je belangstelling hebt kan je een mailtje sturen naar hvc@rkavv.nl of neem contact op met Marcel Riemen.

  Kijk voor overige uitslagen op https://www.rkavv.nl/uitslagen

rfwbs-sliderfwbs-slide