• Terugblik weekend 9 en 10 oktober

  Terugblik op het weekend 9 en 10 oktober 2021.

  Iedere week zal een korte samenvatting van de in het weekend gespeelde wedstrijden op de website worden geplaatst. Staat je team er niet bij? Vraag aan de leider, trainer, aanvoerder of ouders een kort verslag 3 á 4 regels te mailen naar wedstrijdverslag@rkavv.nl

  RKAVV ZO1 – Zouaven ZO1: 3 – 0
  RKAVV heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen. RKAVV begon zoals het zelf graag wil spelen. Met aanvallend voetbal de tegenstander onder druk zetten. Overdevest, wipte de bal vakkundig over de goalie heen en zette daarmee de 1-0 op het scorebord. Na een half uur werd de score verdubbeld. Van Lochem maakte zijn rentree in de hoofdmacht van RKAVV. De 23-jarige aanvaller scheurde dertien maanden geleden zijn kruisband en maakte een lange revalidatie door. Hij luisterde zo zijn rentree op met een doelpunt. Eindstand 3-0.

  HVV ZO6 - RKAVV ZO3: 1-4
  Er ontbraken aardig wat spelers (Kayan, Joey en Tim sterkte en hopelijk zijn jullie er op het veld weer snel bij!), maar om 10:30 uur werden wel verschillende horloges ingedrukt. Met Terence op doel, Marco zoals vanouds achterin, Rogier strooiend met passes vanuit het middenveld en Jinne als snelle en behendige linksbuiten liep het aardig. Het was een degelijke wedstrijd, waarin weinig werd weggegeven. Dankzij mooie doelpunten van Jinne (2x), Ricardo en Jelmer werd het 1-4.

  RKAVV VR2 – Katwijk VR1: 4-0
  Vandaag de wedstrijd tegen Katwijk. Een fysieke ploeg waar RKAVV het lastig tegen had.
  Na genoeg kansen gehad te hebben ging RKAVV rusten met een 1-0 voorsprong.
  In de tweede helft gingen we door met waar we in de eerste helft mee geëindigd waren dat was dus gewoon voetballen en niet mee gaan met het spel van Katwijk. Dat werkte en werden we geholpen door een eigen doelpunt. De tegenstander was geknakt en konden we snel verder uitlopen 3-0. Het slot akkoord was voor onze aanvoerder die op aangeven van Naomi door liep, iedereen achter haar liet en de keeper mooi omspeelde en mooi afwerkte.
  Klasse dames 4 doelpunten en 0 tegen.

  UDI’19 O23 - RKAVV O23: 3-2
  De thuisclub uit Uden nam na twintig minuten de leiding in het duel. RKAVV maakte gelijk en had het betere van het spel. Het was echte DUI’19 die de doelpunten maakte waardoor de ruststand 3-1 was. In de tweede helft was RKAVV wederom de betere partij. Pas vlak voor tijd scoorde RKAVV, een strafschop maar er was onvoldoende tijd voor de gelijkmaker.

  De Meern JO19-1 - RKAVV JO19-1: 4 - 1
  De JO19-1 begon in Utrecht sterk tegen de nog foutloze koploper De Meern. Nadat Dylan in de elfde minuut onfortuinlijk tegen een, op het eerste oog lijkende, zware blessure opliep, was RKAVV even van de leg. De Meern maakte daar gretig gebruik van en stond halverwege met 2-0 voor. RKAVV herpakte zich na rust echter en het greep de Utrechters bij de keel. De hele tweede helft was één grote storm richting het doel van De Meern en via een rake strafschop van Yusuf kwam RKAVV al snel op 2-1. Vervolgens kreeg RKAVV tal van grote kansen, maar die werden allemaal om zeep geholpen. Met nog twee minuten te gaan counterde De Meern naar 3-1 en in de blessuretijd viel zelfs de 4-1 nog.

  RKAVV JO19-2 – RCL JO19-1: 1 – 3
  Een wedstrijd die gelijk op ging. RKAVV had de kansen maar kwam niet tot score o.a. omdat er onterecht voor buitenspel gefloten werd. RCL scoorde wel maar RKAVV kon voor rust nog gelijk maken 1 – 1.
  Na rust ontstond een zeer rommelige wedstrijd waarbij RCL aan het langste eind trok. Na de 1 – 2 viel ook al snel de 1 – 3 en was de wedstrijd gespeeld.

  RKAVV MO19-1 – Concordia MO19-1: 8 - 0
  De eerste tien minuten zijn we slordig en missen we wat lef. Na 15 minuten wordt Lianne wordt diep gestuurd en zij schiet koelbloedig raak. De tweede goal wordt fantastisch opgebouwd door Donna. Zij passeert 4 meiden en passt uiteindelijk door het midden op Lianne. Het staat 2-0. Nog voor rust knalt Donna van afstand op de goal, vol in de kruising. De ruststand is 3-0.
  Na rust is er weinig weerstand van Concordia en loopt RKAVV uit tot 8 – 0.

  RKAVV MO 17-1 - Oegstgeest MO 17-1.
  Het duel gaat in behoorlijk tempo op en neer maar speelt zich grotendeels af op de helft van onze gasten uit Oegstgeest. Hoewel de meeste kansen voor meiden in het rood en wit zijn is het onverwacht toch 0-1.
  De tweede helft begint en na 1 minuut kopt Brechje de hoekschop genomen door Lotte binnen. Weer een minuut later krijgt Lotte een mooie assist van Tessa en schiet de 2-1 binnen. Het is RKAVV die het betere van het spel heeft en in minuut 51 is het op aangeven van Lotte Sammy die de 3-1 op het scorebord set. De meiden laten de bal in hoog tempo rond gaan en nu in minuut 71en 73 is het weer raak eindstand 5 – 1. De meiden laten zien dat ze iedere week steeds beter worden iets waar de trainers trots op zijn.

  RKAVV MO15-1 – DSVP MO15-2: 8 – 0
  De wedstrijd met 2 gezichten! De eerste helft was er 1 om snel te vergeten , alleen de verdediging was vanmorgen opgestaan en de rest van het team had nog wat slaap in de ogen. Verder commentaar houden we maar achterwege ..Maar na een goed gesprek in de rust ging RKAVV er vol tegenaan … en het team was wakker !!!
  Al snel maakte RKAVV de eerste twee doelpunten en kon er aan de zijlijn weer genoten van de inzet van de meiden. Heel even werd het nog spannend toen RKDEO de 2-1 maakte maar gelukkig maakte Chrisje een einde aan de spanning en viel de 3-1 .

  RKAVV MO13-1 – Quick Boys MO13-2: 1 - 1
  In de vroege ochtend (met het dauw nog op de velden) mochten de meiden van de MO13-1 tegen Quick Boys MO13-2 als eerste de zaterdagwedstrijden van 9 oktober bij RKAVV openen. Al snel blijkt dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Al is RKAVV vaker aan de bal en hebben ze al snel wat kansen. Helaas worden ze niet goed afgemaakt. Quick Boys komt op onze helft en uit het niets wordt de bal over Yasmine het doel in geschoten, 0-1 achter. Onze meiden kunnen beter en laten dit af en toe met mooi voetbal zien. Hier en daar hebben ze wat moeite om elkaar te vinden. Daar valt dan de gelijkmaker, Solise schiet de bal in het net 1-1. De wedstrijd blijft beide kanten op gaan. Toch lukt het beide ploegen niet om te scoren. Tijdens de rust even de kopjes bij elkaar en worden wat aanwijzingen gegeven door de coaches. Na de rust blijven beide ploegen sterk spelen. De laatste 5 minuten laten de meiden het een beetje lopen en wordt het nog erg spannend. Quick Boys komen nog vaak bij de goal. Gelukkig staat Yasmine goed te keepen en blijft het bij een gelijkspel. Women of the match: Yasmine.

  RKAVV MO 13-2 - Laakkwartier MO 13-1: 0 -22
  Zaterdag 9 oktober moesten de toppers van MO13-2 tegen Laakkwartier MO13-1. Een hele pittige wedstrijd, aangezien Laakkwartier 1e staat in onze poule. Het sportieve Laakkwartier nam al snel de leiding in de wedstrijd, en scoorde de eerste goals. Wij lieten ons niet gek maken en hebben met zijn allen keihard geknokt in de verdediging, maar dat kon helaas niet voorkomen dat het te sterke Laakkwartier verder uit liep en de winst mee naar huis nam.

  RKAVV JO12-2 – SVC’08 JO12-2: 17 - 0
  Dit was de laatste wedstrijd van deze poule fase tegen SVC 12-2. RKAVV 12-2 stond
  Voorafgaand 1 punt voor op de nummer 2 (HVV) om alles in eigen hand te houden moest
  er gewonnen worden. De wedstrijd begon en het 1ste kwartier was het een beetje
  rommelig maar al snel begonnen er doelpunten te vallen en liep RKAVV flink uit. Uiteindelijk had het hele team minimaal 1x gescoord. De keeper hield de nul en zo was kampioen van deze fase een feit.

  RKDEO JO9-1 - RKAVV JO9-1: 2 - 13
  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen RKDEO JO9-1 op het programma. Na een goede voorbespreking en wat tactische wijzigingen, begonnen we vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Na een wat rommelige start van onze kant stond gelukkig toch al snel de 0-1 op het scorebord, welke snel werd verdubbeld naar 0-2. Na deze 2 goals begonnen we ook goed te voetballen. We kwamen de afspraken na die we vooraf hadden gemaakt en dat resulteerde in een aantal waanzinnig mooie doelpunten. Mooi combinatie voetbal afgewisseld met een enkel afstandschot, waarmee ook onze keeper Matthijs op het scorebord kwam te staan!
  In de 2e helft van de wedstrijd sloot gelukkig ook Kawah zich aan bij het team (dank voor het ophalen van Kawah moeder van Arif!). Het stond inmiddels al 0-8 voor ons. Met zo'n tussenstand liggen de slordigheden vaak op de loer. Ondanks dat wisten wij nog enkele (wederom zeer mooie) doelpunten te maken, maar ook de tegenstander wist zich, mede dankzij onze slordigheden, van de "hatelijke" 0 af te helpen.

  Quick Boys JO9-4 - RKAVV JO9-2: 3 - 10
  De JO9-2 had dit weekend een mooie wedstrijd als afsluiting voor de herfstvakantie, uit tegen Quick Boys! Wat blijft dit een mooi complex! Onze jongens speelden tegen de JO9-4 en dit bleek veruit de sterkste tegenstander in de poule. Wat het meest bijzonder is aan de JO9-2 van RKAVV, is dat ze deze jongens als Haagsche schoffies aankomen, met elkaar lopen te dollen en met elkaar flinke herrie kunnen maken. Maar zodra de wedstrijd begint is de focus er, staat het lampje aan en gaat de rood-witte trein rijden. Een paar prachtige doelpunten van afstand, maar ook een paar mooie acties met overspelen zorgden ervoor dat RKAVV na de eerste helft met 6-2 leidde. Daarna was het rustig uitspelen en eindigde de wedstrijd in een 10-3 overwinning. Met 74 doelpunten voor en 17 tegen mag de JO9-2 zich met recht Herbstmeister van de 2e klasse noemen! Op naar deel 2 van het seizoen, wat een kanjers!

  Graaf Willem VAC JO9-3 - RKAVV JO9-3: 6-5
  Vandaag op het programma stond graaf Willem VAC JO9 - 3 tegen ons aller RKAVV JO9-3. Deze op papier lastige uitwedstrijd was een flinke kluif voor onze jongens, maar dat lag niet aan de tegenstander. Een moeizame eerste 10 minuten resulteerde in een 3 -
  0 achterstand. De jongens waren nu wakker en begonnen in het 2e kwart ongelofelijk  goed samen te spelen. Vele combinaties op het veld waren zichtbaar en we kwamen snel terug tot 3 - 2. Helaas konden de jongens dat hoge niveau in de 3e kwart niet
  vasthouden en liep de tegenstander uit tot 6 - 2. Geweldig om te zien dat de jongens de koppies niet lieten hangen en tot het einde
  bleven strijden. Met een spannende slotfase werd er nipt verloren met 6 - 5. Belangrijkste les voor vandaag is dat we met goed samenspel op ons best zijn!

  RKAVV JO8-1 – DHC JO9-1
  Vandaag de laatste wedstrijd van het eerste deel van de competitie. Met 15 punten uit 5 wedstrijden was het al geslaagd en ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten.
  DHC was letterlijk en figuurlijk een maatje te klein en onze boys scoorden er weer op los. Na 6 wedstrijden was het tijd voor een klein kampioensfeestje en alle giganten kregen een beker en een medaille met hun naam erop! Na de wedstrijd stond er een patatje en wat drinken klaar voor onze strijders van J08-1, dat hadden ze wel verdiend!
  Het plezier en het samenspel spat er vanaf en dat is voor ons als trainers en voor de ouders fantastisch om te zien!

  RKAVV JO8-3 – Forum Sport
  Gister wedstrijd nummer 6! En opnieuw een prachtige wedstrijd met een 15-0
  overwinning voor onze jongens met als tegenstander Forum sport. JO8-3 sluit de
  laatste 6 weken af met 5 overwinning!

  RKAVV JO8-4
  Laatste wedstrijd voor de vakantie. De mannen leken wat schuw voor de bal maar liepen toch uit naar 0-4. De peptalk na de eerste 10 min leek te werken. Het derde kwart kwam er toch onderschatting waardoor het 3-4 werd. Gelukkig was iedereen in het laatste kwart weer aanwezig, na de 3-5 werd het nog 4-5. Waarmee de overwinning toch mee naar RKAVV ging. Goed gespeeld mannen!

  Voor het samenstellen van deze samenvatting zijn we op zoek naar vrijwilligers. Indien je belangstelling hebt kan je een mailtje sturen naar hvc@rkavv.nl.
  Kijk voor overige uitslagen op https://www.rkavv.nl/uitslagen

rfwbs-sliderfwbs-slide