• RKAVV heeft de goede reeks die het had door weten te zetten. Op bezoek bij koploper Hoogeveen, dat de afgelopen vijf wedstrijden allemaal winnend afsloot, wisten de Leidschendammers een meer dan verdiend punt uit het vuur te slepen. De toeschouwers zullen geen spijt hebben gekregen van hun bezoek aan de wedstrijd. Met aanvallend voetbal vermaakten beide ploegen het publiek negentig minuten lang. 

    Hoogeveen startte beduidend beter aan de wedstrijd dan RKAVV. Al na dertig seconden moest doelman Mike Ten Kroode tot het uiterste gaan om een inzet van Björn Zwikker te keren. Diezelfde Zwikker gleed na tien minuten de bal naast. Pas na een kwartier spelen liet de zo geroemde RKAVV-aanval zich voor het eerst gelden. Na een goede actie van Lovette Felicia kwam Jeremy van Lochem net niet bij de bal waarna de kans verkeken was. Even later was Remco Overdevest het eindstation van een fraaie Leidschendamse aanval. Op aangeven van Zakaria Amrani streepte Overdevest de bal op doel. Doelman Borgman grabbelde maar stopte de bal nog net op tijd. 

    In de tegenaanval opende Hoogeveen wel de score. Jearl Margaritha snelde langs Jubilee Djan en rondde af: 1-0. RKAVV herstelde schade alweer snel. Binnen drie minuten kwamen de rood-witten langszij nadat Rico de Boer de bal oppikte op het middenveld en via een mooie aanval de bal voor de voeten van Zakaria Amrani kwam. De buitenspeler plaatste de bal in de verre hoek en zette de 1-1 op het scorebord. Vanaf dat moment begon RKAVV steeds beter te voetballen en bezorgde het de koploper een zware middag. 

    Na rust was Hoogeveen de ploeg die het meeste de bal had, maar kreeg RKAVV de meeste kansen. Omdat beide ploegen graag aanvallend voetbal spelen was het voor de aanwezigen smullen geblazen. Naarmate de tijd vorderde kon de wedstrijd alle kanten op. Mike Ten Kroode hield op zeer knappe wijze een knal van Björn Zwikker uit het doel en aan de andere kant verzuimde Lovette Felicia, op aangeven van Riemer Bovet, te scoren. Het geloof op een goed resultaat nam toe bij RKAVV en Jeremy van Lochem was een kwartier voor tijd tot tweemaal toe dichtbij een tweede Leidschendamse treffer. Hij speelde zijn tegenstander goed uit maar zag zijn kans vervolgens strandden. Ook Zakaria Amrani, die een ijzersterke wedstrijd speelde, had de 1-2 op zijn schoen in de slotfase maar toen hij van heel dichtbij de bal probeerde binnen te werken bracht de hak van doelman Borgman redding. 

    RKAVV deed allesbehalve onder voor de koploper maar had zelf pech in de afronding. Het centrale duo Van Rijswijk/Huyuk liet weinig toe en kende een goede middag evenals linksback Riemer Bovet. Met nog vier minuten op de klok leek het doemscenario voor RKAVV uit te komen. Een afgeslagen bal viel alsnog voor het doel waar Björn Zwikker klaar stond om Hoogeveen naar drie belangrijke punten te schieten: 2-1. Ontzettend zuur voor de ploeg van Maurizio Ceccucci want in het schitterende voetbalgevecht hadden zijn spelers alles voor elkaar gegeven maar leken zij met lege handen terug te moeten. Zo ver kwam het niet want RKAVV kreeg loon naar werken. Nadat goalie Borgman eerst een heerlijke knal van Hayden Bergen over wist te tikken, was het in de corner die volgde wel raak. Uit een hoekschop van Lovette Felicia kopte Robin Steffens de bal in. Bij de tweede paal stond Jeremy van Lochem klaar om de 2-2 binnen te schieten. Een grote ontlading bij RKAVV dat kreeg waar het recht op had. 

    Volgende week ontvangt RKAVV het Bussumse SDO dat twee punten meer heeft. Het is inmiddels bekend dat thuiswedstrijden van RKAVV spectaculair zijn. Twijfel dus niet en kom zondag om 14.30 uur naar De Kastelenring. 

rfwbs-sliderfwbs-slide