• Venray 2024 (foto's volgen)

  Vrijdag 31 mei

  De meiden en de begeleiders verzamelden bij RKAVV rond 7.00. Toen ook alles geregeldwas met de bussen, konden we eindelijk gaan rijden. Waarbij Petra, Ben en Bas in een bus reden en Alyssa en Finus in een auto. Onze rit van ongeveer 2,5 uur ging van start.

  Rond 20.00 uur was iedereen binnen en begonnen de meiden zich klaar te maken voor het avondeten en de disco. Ook de bedden werden vast opgemaakt, om na de disco heerlijk te gaan slapen.

  Vandaag op het menu stond patatjes met een snack naar keuze. Nadat iedereen lekker had gegeten gingen we richting SV Venray om naar de disco te gaan. Net als met een voetbalwedstrijd was het nog even inkomen voor de meiden. Maar na een uurtje ging iedereen los. Hoe deels een meiden het naar hun zin had tijdens het EK kijken, lieten de andere meiden hun beste dans en zang kunsten zien. Na een geslaagde avond gingen we om 12 uur weer terug naar de accommodatie. En wat was iedereen moe. Het duurde daarom ook niet lang voordat de meiden op bed lagen. En zo ook de begeleiders. De begeleiders hadden aparte kamers, even weg van de kinderen. Behalve Petra, zij heeft een leuk plekje tussen de meiden mogen uitzoeken.

   

  Zaterdag 1 juni

  “Om 8 uur aan het ontbijt” werd de avond van tevoren al verteld. En heel braaf zat (op de tuttebellen na) iedereen aan het ontbijt. Er werden snel broodjes en crackers met gekookte of gebakken eieren naar binnen gewerkt. Credits naar (een deel van) de begeleiding voor dit! Rond 9 uur vertrokken we met voetbalspullen mee richting SV Venray, waar we heel de dag een toernooi gingen spelen. Eenmaal daar aangekomen werd de tent opgezet waar de meiden konden verzamelen, eten, drinken, uitrusten en noem maar op. Niet heel veel later gingen de wedstrijden al van start. De MO13 en de MO15 zaten beide in een poule met hun leeftijdsgenoten. Er werden mooie wedstrijden gespeeld en er werd genoten vanaf de zijlijn door het leuke spel dat er werd neergezet. Het team van de MO13 bestond uit meiden uit de 13-1 en uit de 13-2. Het was heerlijk om te zien hoe goed die samen speelden met elkaar. Hetzelfde geldt voor het samengestelde MO15 team. Die hebben het ook voor elkaar gekregen om 2e te eindigen in de poule! Dit betekende voor de MO15 dat er zondag een hele lastige poule te wachten stond. De MO13 is helaas wat lager geëindigd, maar dat drukte de pret niet. Plus dit betekende voor hen dat ze zondag in een poule kwamen met ongeveer hetzelfde niveau als hun team!

   

  Toen de meiden thuiskwamen van het toernooi werd er meteen gedoucht en klaargemaakt voor de volgende avond. We gingen lekker barbecueën op de accommodatie. Hierna gingen we een stukje rijden naar de plek waar wij gingen lasergamen! Het lasergamen was echt super vet. Je kon van boven naar beneden rennen, verstoppen achter muren. Het was ook super groot, dus de meiden waren hier erg fanatiek mee bezig.

   

  Terug op de accommodatie werden er hier en daar al pyjama’s aangetrokken en gechilld op de kamers en in de woonkamer. Er werden gezellige spelletjes gespeeld, lekker gesnoept en vooral veel gepraat en gelachen. Het was ook top om te zien hoe iedereen zo makkelijk met elkaar omging. Meiden die je op de voetbal misschien niet zo snel ziet praten, lagen daar samen in een deuk om een domme grap. De meiden waren weer kapot na zo’n drukke dag. Rond half 2 ging iedereen slapen. Behalve Lyanne, die moest nog even haar haar doen…

  Zondag 2 juni

  Je raadt het al: 8 uur aan het ontbijt. Met tassen en koffers ingepakt en de kamers schoon. Vandaag stond nog het toernooi op de planning en na het toernooi zouden we gelijk vertrekken richting Leidschendam. De meiden gooiden weer het ontbijt naar binnen en daarna de koffers in de aanhangwagen. Toen alles netjes was en iedereen alles meehad, vertrokken we richting SV Venray voor de laatste keer. Het was vandaag wat zonniger dan zaterdag, dus dat was top! De tent weer opgezet en de wedstrijden gingen weer van start. Als de MO15 speelde was de MO13 daar om ze aan te moedigen. En andersom was dit ook zo. Bij elke goal werd dan ook mooi het RKAVV-lied gezongen door de supporters. Deze dag is onze MO13 1e geëindigd in de poule! Na veel strijd hebben ze het voor elkaar gekregen, met ook de hulp van de MO15. De MO15 had het vandaag, zoals verwacht, wat lastiger. De meeste teams waren net een maatje te groot, maar dat is niet erg. De meiden hebben lekker gevoetbald en vooral veel plezier gemaakt, en daar gaat het uiteindelijk om op zo’n toernooi!

   

  Na de laatste wedstrijd van de MO13, konden we dan ook eindelijk naar huis rijden.

  Ondertussen nog even met z’n allen gestopt bij de McDonalds om wat te eten en te drinken. En daarna kon onze rit weer door. Aangekomen op RKAVV werden de meiden allemaal ontvangen door de ouders. Heel energiek kwamen de meiden niet uit de bus of auto. Ik denk dat het voor de ouders een rustige avond verder was thuis.

  Al met al hebben we echt een top weekend gehad. En daar heeft iedereen aan meegeholpen.

   

rfwbs-sliderfwbs-slide