• Vertrouwenscontactpersoon

    VERTROUWENSCONTACTPERSOON

    De vertrouwenscontactpersoon van RKAVV is Miranda Remmerswaal.

    Je kunt haar bereiken via vertrouwenscontactpersoon@RKAVV.nl


    De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. 

    Bij een vertrouwenspersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

    Vragen waarmee je terecht kunt bij de vertrouwenscontactpersoon kunnen gaan over:

    • de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team.
    • pesten en gepest worden.
    • het gevoel dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
    • grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
    • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
    • zorgen die je hebt over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
    • onzekerheid of twijfels over of je eigen gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
    • iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.

    Maar ook wanneer je twijfelt of je met je vraag bij de vertrouwenscontactpersoon aan het juiste adres bent, kun je gewoon contact opnemen. 

    Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

    De VCP luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar de juiste weg om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De VCP doet niets waar jij geen toestemming voor hebt gegeven en waarvan jij niet op de hoogte bent. De VCP zal jou na de eerste opvang niet verder persoonlijk begeleiden. Als jij verdere opvang of begeleiding nodig hebt, of als er nader onderzoek moet plaatsvinden (dat doet de VCP dat in principe niet zelf) zal de VCP samen met jou, en alleen met jouw toestemming, bekijken waar dat kan plaatsvinden of wie dat kan doen.

    In bepaalde situaties kan het belangrijk zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken of elders advies te vragen. Maar dit zal alleen in samenspraak en in goed overleg met jou plaatsvinden.

    Vertrouwelijkheid

    Dat het soms belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit gebeurt nooit zonder overleg en toestemming.

    De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenspersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar:

    • toestemming voor hebt gegeven
    • van op de hoogte bent

    De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur. 

    Als er sprake is van seksuele intimidatie en je wilt het niet meteen bespreken met een vertrouwenscontactpersoon van RKAVV, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (0,10 euro per minuut).

rfwbs-sliderfwbs-slide