• Vrouwen MO20-1 bereikt finale Haaglandencup

  Het is 19:30 uur en de wedstrijd bij en tegen KMD begint. De speelsters van RKAVV zijn na de overwinning op FC Skillz nu echt gebrand om de finale te bereiken. Het is dan ook de Leidschendamse formatie die direct de aanval zoekt en na één minuut en achtentwintig seconden is het Sienna die na een mooie pass van Iris D goed afrondt en de score opent.
  RKAVV blijft de aanval zoeken en het spel speelt zich dan ook voornamelijk af op de helft van KMD. Na een kwartiertje is het Nikki die de assist op Sienna verzorgt die op haar beurt haar tweede doelpunt maakt. Het ziet er zo gemakkelijk uit KMD komt niet veel aan de bal maar komt er af en toe wel even gevaarlijk uit. De verdediging van RKAVV staat goed en maakt nog geen fouten.
  Na een halfuurtje krijgen de bezoekers uit Leidschendam een hoekschop die door Nikki genomen wordt en door Lotte bij de tweede paar hard wordt ingekopt. RKAVV creëert nog een paar kansen maar die worden helaas niet verzilverd. 0-3 is dan ook de ruststand .
  De eerste helft was RKAVV heer en meester en had de thuisploeg uit Wateringen niet veel te vertellen. We verwachten dat KMD de tweede helft veel feller zal zijn en ook meer de lange bal zal hanteren. 

  De tweede helft begint en er lijkt nog niets aan de hand maar dan na 3 minuten is het toch KMD die de bal gelukkig mee krijgt en de 1-3 inschiet. RKAVV moet oppassen en het koppie er bij houden en gewoon doen waar ze goed in zijn en dat is voetballen.
  Dan in '59, na een ongelukkig moment in de verdediging van RKAVV krijgt KMD een penalty die erg goed word ingeschoten en het ineens 2-3 staat. De thuisploeg zoekt de aanval en is op zoek naar de gelijkmaker maar RKAVV herstelt zich en gaat gewoon door en na zevenenzeventig minuten is het Iris D met een goede assist op Rosa die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de bal over de keepster in de touwen schiet en de stand op 2-4 zet en daarmee ook de eindstand bepaalt. Het was RKAVV die het betere van het spel had en verdiend heeft gewonnen. Eerst nog 2 competitiewedstrijden en dan fase 4 en als laatste de finale van de Haaglandencup.

rfwbs-sliderfwbs-slide