• De afgelopen twee weken heeft RKAVV het in de beker op moeten nemen tegen 3e klassers, maar deze zaterdag was het dan toch echt tijd om de krachten te meten met een 2e klasser. Om vier uur klonk het fluitsignaal in Den Hoorn voor de uitwedstrijd tegen, u raadt het al, Den Hoorn.

  Waar de dames van RKAVV vorig seizoen tegen Den Hoorn moesten voetballen in de stromende regen en de kou, was het deze keer heerlijk zonnig. Geen onderkoelde teamgenoten, natte shirts en blauwe lippen dus, maar rode hoofden en lekker bruin worden in de dug-out!

  Hoewel de uitslag van de vorige bekerwedstrijd van Den Hoorn onvindbaar was op voetbal.nl, ging men ervan uit dat deze wedstrijd gelijk gespeeld moest worden om de eerste plaats in de poule veilig te stellen. Het team van Nikita van der Wijngaard neemt echter geen genoegen met een gelijkspelletje, en er werd uiteraard gestreden voor de volle winst.

  RKAVV begon lekker tikkend aan de wedstrijd en wist een paar kansen te creëren, maar nog niet te scoren. Genieten van het zonnetje in de dug-out was er voor wissel Nina van der Hoeven deze zaterdag niet bij. Al na 15 minuten moest zij Kim Smulders vervangen, die als gevolg van een stevig duel geblesseerd het veld verliet.

  De verdediging van RKAVV stond als een huis. Hierdoor kon Michelle Hersmis telkens weer oplopen over de flank vanuit de backpositie. Dit leidde tot een aantal hoopvolle situaties, maar de eerste goal liet nog steeds op zich wachten.

  Maar gelukkig, na 35 minuten was ‘ie daar dan eindelijk: de lang verwachtte openingstreffer. Lotte Barmentloo krijgt de bal uit een listige korte corner en schiet op goal, maar de bal raakt het been van één van de Den Hoornse verdedigers. Gelukkig krijgt ze een tweede kans, als de bal vanuit de kluts in haar voeten belandt. Deze keer weet haar schot de Den Hoornse benen te omzeilen, en de bal vliegt heerlijk het doel in.

  Door een goede redding van keeper Sterre van der Zalm en een bal van de lijn gehaald door Jessie van Leeuwen, weten de Leidschendamse dames met een 1-0 voorsprong de rust te behalen. Het kan niet anders dan dat er in de kleedkamer een magische speech is gehouden door Nikita, want nog geen minuut na rust is het weer raak. Sylvia van Leeuwen speelt haar tegenstander uit aan de zijkant van de zestien en weet Zoey van der Hulst perfect te faciliteren. Die houdt het hoofd koel, en de bal verdwijnt beheerst in de hoek van het doel.

  RKAVV blijft lekker voetballen en is op zoek naar nog een derde doelpunt. Romy van der Helm krijgt de kans om hiervoor te zorgen, maar haar boogballetje raakt de lat. Nadat Merijn Buitenhek Stephanie Groenendijk heeft afgelost, krijgt ze gelukkig nog een tweede kans. Ze wordt diep gestuurd door Lotte en trekt een snelle sprint achter de bal aan. Die bereikt ze eerder dan de Den Hoornse verdediging en tussen de handen van de keeper door legt ze de bal in de verre hoek.

  Na de derde goal blijft RKAVV mooi samenspelen. Sam Wouters en Lotte Barmentloo maken 25 minuten voor het einde van de wedstrijd plaats voor Melanie Zalm en Vreni van Herk. Met deze nieuwe krachten in het spel weet RKAVV de wedstrijd rustig uit te spelen en zo de poulefase van de beker op deze zonnige zaterdag met een mooie overwinning af te sluiten.

  RKAVV wordt ongeslagen eerste in de poule, maar dat niet alleen: Sterre houdt wederom de nul. De dames van RKAVV Vrouwen 1 kunnen dus welverdiend zeggen de poulefase van de beker te hebben doorstaan met een clean sheet. Een mooie prestatie!

  Opstelling:
  Sterre van der Zalm, Stephanie Groenendijk (‘53 Merijn Buitenhek), Linda Kemperman, Jessie van Leeuwen, Michelle Hersmis, Sam Wouters (‘64 Vreni van Herk), Zoey van der Hulst, Lotte Barmentloo (64’ Melanie Zalm), Romy van der Helm, Sylvia van Leeuwen, Kim Smulders (‘15 Nina van der Hoeven).

  Scoreverloop:
  0-1         ‘36          Lotte Barmentloo
  0-2         ‘46          Zoey van der Hulst (Sylvia van Leeuwen)
  0-3         ‘57          Romy van der Helm (Lotte Barmentloo)

rfwbs-sliderfwbs-slide