• Na de 21-0 winst vorige week tegen VCS mocht RKAVV VR1 het deze zaterdag opnemen tegen een andere 3e klasser. In Naaldwijk werd er om half 3 afgetrapt tegen Westlandia.

  Bij afwezigheid van Michelle Hersmis kreeg de jarige Jessie van Leeuwen vandaag (met enige vertraging) de aanvoerdersband om de arm geschoven. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden dan vorige week. Toch was RKAVV ook vandaag dominant vanaf de aftrap.

  Linda Kemperman en Jessie vormden het centrale duo achterin geflankeerd door de Vreni van Herk en de sterk spelende Stephanie Groenendijk die veelvuldig mee opkwamen. Op het middenveld was de samenstelling wat anders dan de afgelopen wedstrijden. Lotte Barmentloo was afwezig en Lotte Langerak begon op de bank. Het was voor Nina van der Hoeven, Sam Wouters en Zoey van der Hulst daarom soms even zoeken naar de juiste posities en het juiste ritme. Dat nam niet weg dat het middenveld stevig in handen was van RKAVV en de voorhoede met Romy van der Helm op rechts, Lisa de Jong op links en Sylvia van Leeuwen centraal, regelmatig werd gevonden.

  Tot een meter of 20 werd van het doel er goed gecombineerd door RKAVV, maar daarna gooide Westlandia telkens de deur dicht, was RKAVV te gehaast of werden verkeerde keuzes gemaakt. Romy was nog het dichtst bij een doelpunt, maar haar kopbal belandde op de paal.

  Niet geheel tevreden zochten trainster Nikita van der Wijngaard en haar speelsters in de rust de kleedkamer op. Met 3 verse krachten; Francis Koning, Merijn Buitenhek en Lotte was RKAVV ook in de tweede helft dominant. Net als in de eerste kreeg keepster Sterre van der Zalm alleen enkele terugspeelballen te verwerken.

  Hoewel het veldspel de tweede helft minder was, kwamen er meer kansen voor de uitploeg. Lisa was in de 53ste minuut de eerste die daarvan profiteerde. Een goede voorzet van de hardwerkende Zoey werd door Lisa bij de tweede paal uit een lastige hoek hard binnengeschoten.

  Met nog een half uur op de klok kwamen Kim Smulders en Melanie Zalm in het veld om nog wat extra druk op de defensie van Westlandia te zetten. Dat lukte, want het aantal kansen groeide. RKAVV vond echter telkens de uitstekende keepster van Westlandia op haar pad.

  Inmiddels had RKAVV haar eigen F side die het team naar voren schreeuwde. De meiden van Vrouwen 2 die om half 1 tegen Naaldwijk de winst pakten waren massaal naar de buren gelopen om RKAVV aan te moedigen.

  Het leek te helpen, want zelfs Stephanie die na een half uur in de eerste helft al zei dat ze een beetje moest doseren met het mee opkomen, bleef de volle 90 minuten haar rushes naar voren maken.

  In de 86ste minuut gooide Zoey de wedstrijd op slot, nadat ze een prima steekpass van Melanie beheerst afrondde. Francis maakte er met een typische Francis goal ook nog 0-3 van. Het kan immers geen toeval zijn dat er zoveel scrimmages voor het doel van de tegenstander voor de voeten van Francis vallen, die er altijd als de kippen bij is om de bal erin te knallen. In dit geval gaan de credits uit naar Nina, die de bal bij Francis wist te krijgen.

  RKAVV moest de laatste minuut nog wel et 10 speelsters verder nadat Zoey haar enkel of knie leek te verdraaien of iets af leek te scheuren… het bleek echter ‘gewoon’ een krampaanval te zijn.

  Eind goed, al goed dus voor RKAVV, dat weer voldoende aanknopingspunten meeneemt naar de volgende wedstrijd. Die is al snel, namelijk aankomende dinsdag. Dan wordt thuis geoefend tegen zondag 1e klasser RKDEO.

  Opstelling:

  Sterre van der Zalm, Stephanie Groenendijk, Linda Kemperman (62 Melanie Zalm), Jessie van Leeuwen, Vreni van Herk (45 Francis Koning), Sam Wouters (45 Lotte Langerak), Zoey van der Hulst, Nina van der Hoeven, Romy van der Helm (45 Merijn Buitenhek), Sylvia van Leeuwen, Lisa de Jong (62 Kim Smulders).

  Scoreverloop:

  53ste 0-1 Lisa de Jong (Zoey van der Hulst)

  86ste 0-2 Zoey van der Hulst (Melanie Zalm)

  90ste 0-3 Francis Koning (Nina van der Hoeven)

   

  Terugblik meidenvoetbal

  MO9 de eerste wedstrijd van het seizoen bij SV Leidschenveen(SVL). Vroeg verzamelden de  7 speelster en aangemoedigd door hun ouders werd er fanatiek gevoetbald.  SVL was de eerste helft beter en maakte diverse doelpunten maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn wan Elise stond erg goed te keepen. De tweede helft ging het veel beter maar kwam RKAVV op het einde wat conditie te kort. Benthe wist in de wedstrijd wel 2 keer te scoren!

  MO11-1 wist met 1-5 te winnen van Forum Sport MO11-2. Er werd heel goed samengespeeld en heel goed door iedereen positie gehouden. We hebben veel kansen gehad en de aanvallen van de tegenstander goed tegengehouden. Het was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. De doelpunten werden gemaakt door Lieke, Solise 2x en Ilse 2x.

  MO11-2 speelde een wedstrijd tegen forum MO11-3. De meiden begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste goals vielen snel aan beide kanten. Het ging lang gelijk op. Na de rust lukte het de meiden niet meer om de wedstrijd gelijk te trekken. Het vuur was eruit, ondanks dat hebben ze tot het laatste fluitsignaal keihard gestreden.

  MO13 de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen stond op de planning. Latifa was weer van de partij en Noa en Jayden kwamen ons team vandaag versterken. De tegenstander was Voorschoten ‘97. Mede door een snelle spits kwam Voorschoten op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust maakte Noa namens RKAVV de 1-2 door mooi combinatievoetbal goed af te ronden. Na rust kwamen we door een (in tweede instantie) door Latifa goed binnengeschoten penalty op 2-2. Helaas lukte het net niet het gelijkspel binnen te slepen en werd de wedstrijd verloren met 2-3.

  MO15-1 De eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Barendrecht MO15-1. De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd. Een aantal aanvallen konden helaas niet worden afgerond. De tegenstanders deden dit wel. De tweede helft speelde de conditie een grote rol. Dinsdag gaan we hier weer hard mee aan de slag en gaan we ons voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Voorschoten.

  MO17-1 een thuisduel tegen Zestienhoven MO 17-1 uit Rotterdam. Met 12 speelster werd de warming up gestart. RKAVV begint dan ook scherp aan de wedstrijd en binnen 15 minuten stond de teller al op 3-0 om vervolgens wat weg te zakken. In de rust evalueerde de coaches de eerste helft en samen met de speelsters bespraken ze het plan van aanpak voor de tweede helft. Met mooie combinaties over het veld en goed positiespel legde de MO 17-1 de wil op aan de tegenstander en stond tijdens het eindsignaal de teller op 9 – 0. Het team gaf met deze wedstrijd een geweldig cadeau aan hun jarige trainster Jessie.

  MO17-2 Wederom voor de beker en wel tegen SVS MO 17-1 uit Capelle aan den IJssel.

  RKAVV probeerde combinerend van de goal af te komen maar strandde op het middenveld. Een aanval van SVS na 10 minuten was effectief en mooi uitgespeeld en liet Lisa Marie kansloos. Een paar minuten later moest onze goalie geblesseerd aan haar rug het veld verlaten. Ondanks diverse kansen was RKAVV niet in staat om te scoren. SVS bleek een maatje te groot en liep uit tot 0-5.

  MO17-3 Met precies 11 meiden gingen de MO17-3 richting Schiedam voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na 10 minuten spelen moest er na een blessure verder worden gespeeld met 10 meiden. Na wat gewissel van plekken en onrust in het team vlogen de doelpunten om onze oren. We stonden 9-0 achter in de rust. De tweede helft ging ook onze keepster spelen en hebben de meiden zich goed herpakt. De meiden hebben doorgezet en mooie combinaties laten zien. De eindstand is uiteindelijk 11-0 geworden. Kortom eerste helft vergeten en de tweede helft goed gespeeld meiden!

  MO19-1 speelde thuis tegen FC ’s-Gravenzande MO19-2. Met Gina in de spits als vervanging van de vlak voor de wedstrijd aan het oor geblesseerde Sylvana begon de 19-1 aan de eerste thuiswedstrijd. Gina stelde niet teleur en scoorde in de eerste helft 2 keer. RKAVV domineerde met mooi combinatie voetbal ruststand was dan ook 3 – 0. Na rust hetzelfde spelbeeld met als hoogte punt een fraaie goal van Sandy die vanaf 40 meter met een prachtige boog de iets te ver voor haar goal staande keeper verraste.

  VR2 Na afgelopen donderdag Van Nispen VR2 met 8 – 1 naar huis te sturen was er zaterdag een uitwedstrijd tegen een sterk Naaldwijk VR2. RKAVV voelde de wedstrijd van donderdag nog in de benen. Dit resulteerde dan ook in een achterstand bij de rust. Na rust werden speelster op hun vertrouwde positie gezet en wist de formatie van trainer Bryan goed terug te komen. Uiteindelijk werd er verdiend met 4 – 5 gewonnen.

rfwbs-sliderfwbs-slide