• Wippolder 2 – RKAVV3 (1-1) 4-2 > 19 november 2017

    Zondag 19 november speelde RKAVV 3 met een team met een gemiddelde leeftijd van boven de 35 tegen het tweede elftal van Wippolder dat dit seizoen nog niet verloren had. Al snel bleek dat de oudjes een lastige middag zouden krijgen tegen het jonge grut uit Delfgauw dat een gretige indruk maakte. Het blijft voor de oudjes altijd lastig zich te wapenen tegen een ploeg waarin spelers zich nog in de kijker willen spelen om de mogelijke stap naar de hoofdmacht te maken. De scheidsrechter maakte vooraf een relaxte indruk, maar bleek in de tweede helft toch graag te laten zien dat hij de baas was in het veld. Zelf nare opmerkingen maken tegen spelers en zelf niks kunnen hebben. Laten we wel even uit de wereld helpen dat wij zeker niet door de scheidsrechter hebben verloren. Wippolder was gewoon beter en de score had veel hoger uit kunnen vallen als er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Het was dan ook redelijk tegen de verhouding in dat RKAVV na een paar minuten in de tweede helft op 1-2 kwam uit een makkelijk gegeven strafschop. Frank de Haan die in tegenstelling tot broer Finus wel aanwezig was benutte de strafschop. Ook in de eerste helft faalde hij niet vanaf de stip nadat Mevlut in de ogen van de leidsman onreglementair was gestuit. Wippolder kwam te snel na de voorsprong op gelijke hoogte via een frommelgoal waarna de 3-2 niet lang op zich liet wachten. De wil om te winnen was bij de thuisploeg (en de assistent-scheidsrechter) groter dan bij ons. Zo werd er op aanraden van deze assistent bij een mogelijke blessure gewoon door gevoetbald en werd er bij een overtreding (?) heel hard geschreeuwd waarna er weer als een kievit kon worden gelopen. De kleine overtredingen werden met de mantel der liefde bedekt met daaraan toegevoegd dat we dan maar damesvoetbal moeten gaan spelen. Dit is wellicht een optie alleen dan zullen we nog het probleem hebben om 11 spelers bij elkaar te krijgen. Wil het 3e team wegraken uit de onderste regionen zullen er wat minder afzeggingen moeten komen. Het aantal blessures is dit jaar ook wel extreem. Voor komende zondag missen we sowieso al Jim en Michel (vakantie), Anthony (geschorst), Jan Willem, Finus en Johan (Sinterklaas) en de kans dat Eric met zijn enkel kan spelen lijkt nihil. Hopelijk zijn de blessures van Joel en Ayoub weer hersteld en kunnen we de degradatiekraker tegen TOGB 3 in ons voordeel beslissen.

    Voor 2018 hebben we ons trainingskamp verplaatst van Nijmegen naar Den Bosch waar van 12 januari tot en met 14 januari een plan zal worden gesmeed voor de tweede helft van de competitie.

    Jammer dat de 18 jarige linksback van Wippolder die tot twee keer toe aan een (rode) kaart ontsnapte niet bereid was tot enige vorm van communicatie. Geen handen schudden na de wedstrijd, geen excuses.

    Ook nog even een woord van dank aan de assistent scheidsrechter van Wippolder voor het advies aan ons dat het tijd is om de stoppen. We nemen het in beraad maar zolang wij het spel nog blijven spelen zullen wij de bal bij een blessure van een van onze opponenten WEL over de zijlijn schieten voor een korte behandeling.
rfwbs-sliderfwbs-slide