• Terwijl we stoeien met de tweede coronagolf en de gedeeltelijke lockdown, gaan we ons aanpassen aan de huidige situatie. Bij RKAVV klinken al maandenlang vrolijke geluiden van jeugdspelers en worden mooie foto’s van trainingen en onderlinge wedstrijdjes op de social media gedeeld. Ook zijn live-beelden van de trainingen en wedstrijdjes via Facebook te volgen zodat wachtende ouders buiten de omheining hun spruiten aan het werk kunnen zien.

  De opzet van een heuse eigen League voor de jeugd.
  Het idee is eenvoudig; alle competities liggen plat om daarmee de reisbewegingen tot een minimum te beperken en het coronavirus in te dammen, dus is de enige optie voor de komende vier zaterdagen een interne competitie op poten te zetten voor kinderen. Blijft alleen de uitvoering nog over. En juist daarin gaan we nu excelleren.
   
  Professioneel
  De uitstraling van de JEUGDLEAGUE wordt professioneel. De kinderen speelden tot nu toe nog onderlinge wedstrijdjes tegen elkaar, maar als je herhaaldelijk tegen dezelfde hebt gespeeld, is het tijd voor variatie. De competities zijn als volgt ingedeeld:

  LaLiga: JO7 (2e jaars), JO8, MO9.
  Premier League: JO8 en JO9.
  BundesLiga: JO10, JO11 en JO12.
  Italië: MO11 en MO13.
  Frankrijk: M015, MO17, en MO19.
  Voor de oudere jongensteams zijn we nog in beraad.
  Daarna worden de groepen kinderen onderverdeeld in clubs als Chelsea of Real Madrid, clubs die nu furore maken in Europa. Zo ontstaan er gelijkwaardige teams. Eventueel kunnen we ervoor kiezen om kinderen een transfer te laten maken. Het is toch super cool dat je van Everton naar Liverpool bent gegaan?”
   
  Niet-leden
  I.v.m. met de wensen van de overheid om ook kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging te laten participeren in de sport kunnen deze kinderen, woonachtig in onze gemeente, ook meedoen.
  Ouders kunnen hun kind opgeven via het emailadres jeugdzaken@rkavv.nl
   
  Lerend effect
  We streven er naar in elke poule vijf teams te laten deelnemen. Elke week is ook een team vrij. Dat gaan we doen zodat wanneer kinderen zich afmelden, er uit een ander team een kind de lege plek kan innemen.
   
  Elke league is ook weer onderverdeeld in verschillende klasses. Op die manier spelen kinderen tegen clubgenoten die even ver zijn in voetbalontwikkeling. We willen daarmee een lerend effect creëren.  De teams zijn dus wat door elkaar gehusseld waarbij ernaar gestreefd wordt iedereen op zijn vaste positie te laten spelen. We proberen te borgen dat ieder team even sterk is. Deze opzet biedt interne scouting de ideale kans om de kinderen aan het werk te zien. Zij leggen dit ook weer bij de trainers neer.
   
  Vrijwilligers
  Nu hebben we nog een aantal vrijwilligers nodig die als coronacoördinator op willen treden tezamen met enkele organisatorische functies zoals livebeelden verzorgen, standen bijhouden, fotografen, vlaggers, scheidsrechters, verslaggevers van de ochtend, middag en dag en die ook de verslagen voor op de website maken. Meld je hiervoor aan op jeugdzaken@rkavv.nl

rfwbs-sliderfwbs-slide